Atletico Madrid și Chelsea vor juca la București. Partida din optimile UCL s-a mutat pe Arena Națională

10-02-2021 12:40


Arena Națională ar putea găzdui ”meciul de calificare” la medicină

Meciul dintre Atletico Madrid și Chelsea, din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor, se va juca pe Arena Națională din București, a anunțat Federația Română de Fotbal.

Partida este programată să se joace marți, 23 februarie, de la 22:00 și se va disputa fără spectatori.

Meciul trebuia să se dispute pe stadionul Wanda Metropolitano, arena celor de la Atletico Madrid, însă acest lucru nu este posibil din cauza restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei.

Astfel, Atletico Madrid și Chelsea au decis împreună cu UEFA să joace partida la București. 

Arena Națională le-a purtat noroc celor de la Atletico în 2012, când au câștigat cu 3-0 finala Europa League contra lui Athletic Bilbao, organizată la București.  

Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală. De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao.

La Arena Națională a fost deja formată echipa de organizare ”EURO 2020 la București” care, împreună cu departamentul Evenimente FRF, va sprijini UEFA pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentului din Liga Campionilor.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO