Ce se poate întâmpla dacă faceți exerciții fizice pe stomacul gol

×
Codul embed a fost copiat

Exerciţiile fizice pe burta goală ne fac mai sănătoşi, dar nu ne ajută să şi slăbim decisiv. Cel puţin asta este concluzia unui studiu finalizat cercetătorii de la Universitatea britanică din Bath.

Aceştia au descoperit că nu este întotdeauna mai bine să luăm micul dejun înainte să plecăm de acasă. Asta pentru că bărbaţii care fac exerciţii pe burta goală ard mai multe grăsimi decât cei care şi-au luat micul dejun mai întâi.

Motivul e simplu: fără alimente, corpul e nevoit să ardă grăsimi pentru a obţine energia necesară, iar asta înseamnă că muşchii sunt mult mai receptivi la insulina produsă de corp, ceea ce scade riscul de boli de inimă şi diabet.

Pe de altă parte, experţii spun că dacă nu luăm masa înainte să exersăm, e musai să mâncăm la cel mult 30 de minute după antrenament.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Sportul a devenit un lux. Cum arată acum baza sportivă unde se antrenau Năstase și Țiriac
Sportul a devenit un lux. Cum arată acum baza sportivă unde se antrenau Năstase și Țiriac

Îndemnul: ''sport, mişcare, sănătăte'' nu mai animă pe nimeni, în anii noştri. 60% dintre români nu fac deloc mişcare, iar din această cauză am ajuns un popor sedentar. Dar oare am avea unde, dacă ne-am mobiliza?

Boxerul Patrick Day a murit la patru zile după ce a suferit un KO
Boxerul Patrick Day a murit la patru zile după ce a suferit un KO

Boxerul american Patrick Day a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 27 de ani, la Chicago, ca urmare a leziunilor cerebrale traumatice suferite săptămâna trecută la un meci la care a fost făcut KO.

Noul concept în materie de cartofi prăjiţi.
Noul concept în materie de cartofi prăjiţi. "Au fost aduşi la un nou nivel"

După sport vă invităm la masă și vorbim despre cartofi prăjiți în stil belgian și gauffres. Aceste preparate cunoscute în întreaga lume au stârnit imaginația unor bucătari, care le-au reinterpretat.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.