Mărturisirile arbitrului din meciul în care Maradona a marcat golul "cu mâna lui Dumnezeu” și "golul secolului"

Ultima actualizare: 28-11-2020 17:23
Maradona
BBC

Considerat drept unul dintre cei mai buni fotbaliști ai tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona a reușit de-a lungul carierei numeroase performanțe greu de egalat.

Printre acestea se numără și câștigarea Campionatului Mondial din 1986, cu selecționata Argentinei, turneu la care au avut loc multe întâmplări memorabile. 

Maradona a rămas în amintirea tuturor suporterilor prin prestația din sfertul de finală contra Angliei, în care țara sa a învins cu scorul de 2-1. Diego a marcat în acel meci două goluri ce au rămas în analele fotbalului.

Argentinianul a marcat primul gol după ce a sărit cu portarul advers Peter Shilton la o centrare, şi a marcat, lovind mingea cu pumnul. Ulterior, Maradona a declarat că golul a fost marcat „cu mâna lui Dumnezeu”.

Tot în acelaşi meci, Maradona a marcat un gol ce este descris drept „golul secolului”. El a plecat cu mingea în propria jumătate, a driblat mai mulţi jucători şi a încris golul ce o ducea pe Argentina în faza următoare a competiției.

Ali Bin Nasser, arbitrul de la acel meci, spune că este „mândru și onorat” că l-a ajutat pe Diego Maradona să înscrie „golul secolului”, transmite BBC.

Fostul arbitru, acum în vârstă de 76 de ani, a mai spus că nu a avut altă opțiune decât să acorde primul gol și a reamintit cum Maradona i-a dat o cămașă semnată când s-au întâlnit din nou în 2015.

Despre cel de-al doilea gol, Nasser povestește: „Au încercat să-l doboare de trei ori, dar dorința lui de victorie îl împingea în continuare. De fiecare am dat avantaj. Mă uitam din afara careului, mă întrebam cum acest jucător a scuturat trei fundași și a sprintat aproape 50 de metri. M-am gândit că fundașii Îl vor doborî în careu și eram gata să fluier lovitură de la 11 metri. Spre surprinderea mea, l-a driblat și pe portar și a marcat ceea a devenit golul secolului".

„Sunt mândru și onorat ca persoană și ca arbitru pentru că am jucat un rol în acea realizare istorică", a adăugat fostul arbitru.

Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit zilele trecute din cauza unei insuficiențe cardiace acute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO