Ana Maria Popescu, ironică la adresa lui Novak: ”Credeam că mă așteptați cu cecul de 5 milioane”

Ultima actualizare: 27-07-2021 15:46

Sportiva Ana-Maria Popescu a revenit, marți, în România, după ce a obținut medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Aflată pe aeroport, în fața presei și a oficialilor din Ministerul Sportului, ea a declarat că “un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el” și că toți sportivii de la Olimpiadă “muncesc foarte mult”.

De asemenea, Ana-Maria Popescu l-a criticat pe ministrul Sportului și Tineretului, Eduard Novak - care era prezent - și căruia i-a transmis că s-ar bucura dacă s-ar duce el la Tokyo, ca să aducă o medalie de aur în țară.

Reacția sportivei vine după ce ministrul Sportului a afirmat că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

 

Ana-Maria Popescu, medialiată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

Pot să fac o glumă total deplasată acum? Sigur nu vine domnul Borcea de undeva că sunt prea multe microfoane?

De o lună de zile și la duș am intrat cu masca asta, îmi e greu să scap de ea. Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire, mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general.

Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu Brânză a pierdut aurul, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul: că un loc la JO se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fact că te-ai calificat acolo este un loc câștigat"

"Am citit toate comentariile și am citit toate declarațiile din ultimele zile și am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul. Și nu e ok, oameni buni.

Indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, noi și antrenorii noștri.

Am în spatele meu patru oameni, atât am avut la Jocuri. Pe lângă ei, apropo de finanțare, domnule ministru, am avut sparring-partneri sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții.

Îmi doresc tare mult să mergeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Și credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia buni.

Povestea acestei aventuri este incomensurabilă, am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Și practic asta vreau să se înțeleagă, nu contează culoarea medaliei.

Mi-am demonstrat mie, pentru că am vrut să ajung la Tokyo, dintr-un egoism pur. Nu am mai vrut de data asta să confirm, nu am vrut să mai am validarea nimănui, am vrut doar să văd dacă pot să fac ceva pentru mine și am făcut.

Și dacă eu am reușit, atunci cu siguranță fiecare copil care intră într-o sală de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă, iar datoria noastră este să îi susținem. Când sunt jos, mai ales când suntem jos.”

"Anul trecut în luna iulie de-abia renunțasem la cârje, învățam să merg din nou. Iar acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, oricine poate, visați oameni buni.

Visați și credeți în visul vostru chiar și atunci când pare imposibil. Pe lângă asta, să le țineți pumnii și când nu aveți nimic de spus despre sportivii români măcar nu spuneți.

E greu, e al naibii de greu să fii acolo, să știi că ai concurs și să citești un titlu, un titlu care poate că aduce trei click-uri. Dar poate dărâma castelul, castelul din cărți de joc al unui sportiv care a muncit atâția ani de zile și nu-i corect.

Hai să ne apreciem munca unii altora și să trăim în armonie, pentru că vrem nu vrem, suntem cu toții o echipă. Ne place sau nu, suntem în aceeași echipă cu toții".

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO