Vine canicula in Bucuresti. Se reinstaleaza punctele de prim ajutor


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 23:54
Data publicarii: Luni 02 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Canicula

Prefectul Capitalei a cerut edililor de sector si primarului general reactivarea masurilor de diminuare a efectelor caniculei, avand in vedere ca pana miercuri in Bucuresti temperaturile vor fi caniculare.

Autoritatile locale bucurestene trebuie sa asigure serviciul de permanenta pe perioada caniculei, sa deschida linii Telverde, unde bucurestenii sa sesizeze eventualele probleme, si sa reinstaleze punctele pentru distribuirea apei potabile si pentru acordarea primului ajutor.

Un punct de prim ajutor pentru persoanele afectate de canicula va functiona, de luni pana miercuri, intre orele 8.00 si 16.00, la sediul Prefecturii Capitalei, parter, camera 15.

Alte masuri pentru prevenirea efectelor caniculei sunt functionarea in regim prelungit a fantanilor arteziene si a cismelelor, precum si stropirea cu o frecventa mai mare a principalelor artere de circulatie din Bucuresti.

De asemenea, echipele de control vor intensifica verificarile la firmele care produc si comercializeaza produse alimentare usor perisabile, in supermarketuri si in pietele agroalimentare.

Reprezentantii Garzii de Mediu Bucuresti vor controla depozitarea resturilor menajere atat la gropile de gunoi ale Capitalei, cat si in alte locuri publice cunoscute pentru depozitarea ilegala a gunoaielor. Va fi supravegheat si scaldatul in albia raului Dambovita, precum si in lacurile din jurul Bucurestiului unde nu sunt amenajate stranduri.

Autoritatile trebuie sa verifice asigurarea stocurilor de medicamente necesare continuarii tratamentelor persoanelor afectate de fenomene de deshidratare si hipertermie.

De asemenea, mai multe farmacii din Capitala vor acorda persoanelor cu probleme primul ajutor specializat, in urma unui protocol semnat de autoritatile municipale cu reprezentantii acestor unitati. Informatii despre acestea pot fi obtinute de la Telefonul Cetateanului de la nivelul Prefecturii Bucuresti, la numarul 021.9866.

Masurile de prevenire a efectelor caniculei vizeaza si coordonarea consumului de apa cu principalii mari consumatori din Capitala, precum si asigurarea de catre Enel a functionarii punctelor Trafo, avand in vedere consumul ridicat de energie electrica in perioada de vara, din cauza functionarii prelungite a aparaturii de climatizare.

Specialistii recomanda ca in zilele caniculare oamenii sa bea multe lichide, sa faca dusuri cat mai des, sa consume alimente bogate in fructe si legume si sa evite expunerea prelugita la soare intre orele 11.00 si 17.00.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de canicula pentru Bucuresti si 21 de judete.

 

Sursa: Mediafax

Iadul pe pamant in Rusia!30 de morti si 400.000 de hectare inghitite de foc
Cod galben de canicula in sud-estul Romaniei
Turistii au fugit de canicula direct in strandurile de la munte
VIDEO PROTVPLUS.RO