Vezi ce nu s-a scumpit inca si mai ales unde gasesti aceste produse!

Dată publicare: 02-07-2010 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 19:22


Iulie o sa fie cu adevarat o luna de foc, in sensul ca o sa ne aprindem ori de cate ori vom intra intr-un magazin. La doua zile dupa majorarea TVA-ului, din zecile de mii de produse de pe rafturile hypermarketurilor doar cateva sute au ramas nescumpite.

Scapa deocamdata alimentele de baza si cele sub marca proprie. Cei de la Billa si Real au creat o gama de cateva sute de produse pentru care tarifele raman mici.

Carrefour, Real, Obi, Metro si Billa anunta ca vor mentine cel putin doua saptamani preturile nemodificate pentru marfa prezentata in cataloagele promotionale tiparite inainte de majorarea TVA-ului.

In alta ordine de idei, zilele acestea se va duce un adevarat razboi intre comercianti si producatori.

Cum vor sta insa lucrurile daca toate lumea schimba etichetele in plus?

Potrivit Institutului National de Statistica o familie de trei persoane cheltuieste in medie pe mancare, in fiecare luna, aproximativ 865 de lei. Iar daca magazinul de unde isi fac cumparaturile nu are promotii si transfera toata majorarea TVA-ului in preturi, atunci ei vor fi nevoiti sa cheltuiasca in plus pe mancare in fiecare luna inca 36 de lei.

Analistii economici estimeaza ca inflatia va urca la 8% anul acesta din cauza majorarii TVA-ului.

La sud de Dunare lucrurile stau cu totul altfel. Prin comparatie cu ce se intampla la noi, in Bulgaria este veselie. TVA-ul este de 20%, asa ca alimentele lor sunt mult mai ieftine.

Tags: tva, scumpiri,


VIDEO PROTVPLUS.RO