Vestile proaste pentru soferii romani se tin lant: se scumpeste si RCA-ul


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 01:02
Data publicarii: Marti 09 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Asigurarea auto obligatorie se scumpeste in medie cu 15% de la 1 ianuarie- 2009. S-a ajuns in aceasta situatie, pentru ca au crescut tarifele in service-urile auto, iar piesele au preturi mai mari, spun asiguratorii.


Datele noastre arata ca persoanele pana in 28 de ani prezinta un risc potential mult marit. Pretul asigurarii pentru tinerii pana in 28 de ani se va majora cu circa 25%.
Catalin Stroe, director ASIROM
Scumpirea nu este general valabila. Unele companii de asigurari si-au impartit clientii in grupuri de risc si au calculat majorarile in functie de judetul in care este inmatriculata masina sau de varsta soferului.

Astfel, daca locuiti in judetele unde s-au produs cele mai multe accidente, aflati ca RCA-ul se scumpeste cu 50%. In cele cu risc mediu, platiti cu 20% mai mult ca anul trecut, iar in judetele cu risc minim prima RCA ar putea ramane neschimbata.

Pe de alta parte, unii dintre asiguratori au descoperit ca tinerii provoaca de doua ori mai multe accidente fata de soferii experimentati.

Comisia pentru supravegherea asigurarilor a fost deja anuntata despre toate aceste decizii asa ca noile tarife intra in vigoare de la 1 ianuarie.

Taxa auto triplata pentru masinile second-hand se plateste de ieri!
Soferii nemultumiti de noua taxa auto au blocat o intersectie din Constanta
Majorarea taxei auto pentru vehiculele second-hand a primit girul CE!
VIDEO PROTVPLUS.RO