Vehicul electric pliabil si cosmetice din insecte la Salonul de Inventica

Dată publicare: 07-10-2008 00:00
Dată actualizare: 18-10-2012 05:13


A inceput editia a 12-a Salonului International de Inventica, la Romexpo, in Bucuresti. Peste 300 de inventii s-au inscris la competitie pentru premii si medalii.


Seria targurilor destinate oamenilor cu foarte multa imaginatie continua.

Cum era de asteptat, intr-un astfel de loc sunt expuse dintre cele mai trasnite si, de ce nu, utile lucruri. Domnul Justin Capra, de pilda, nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. L-am gasit si anul acesta la targ, mandru de noua sa inventie. 

Printre exponatele de la targ se gaseste si un vehicul electric pliabil, solutia perfecta pentru orasele aglomerate, spun inventatorii. Totusi, nu va puteti plimba cu el de dimineata pana seara. Are o autonomie de doar 60 de kilometri si in plus nu depaseste viteza maxima de 30 km/h.

Solutii exista insa. In cazul in care ramaneti fara baterii incarcati masinuta la priza, totul e sa nu aveti pana pe autostrada. Speram sa nu se intample una ca asta.

Am mai gasit la targ si roaba ergonomica care iese usor in evidenta. De ce era nevoie de asa ceva ne explica insusi inventatorul: "Din 1092 roaba nu a mai suferit nicio modificare, omul ridica greutatea, o impinge si o rastoarna, cu afectiuni groaznice pentru coloana vertebrala, cu pantaloni rupti in fund si fetele cu aratatul lenjeriei intime". 

Mergem apoi la un robotel agitat, de fapt un aspirator inteligent. Producatorii spun ca masinaria a fost facuta special pentru doamnele ocupate. "Il puteti seta si va face intr-o anumita zi, la o anumita ora, curatenie in locul dumneavoastra", spune Raluca Toma, reprezentanta firmei producatoare. 

La acelasi targ se gaseste si analizatorul de documente, care teoretic va ajuta sa depistati actele false. Iar lista poate continua cu o gama cosmetica pe baza de substante extrase din insecte. Produsele sunt numai bune, spun comerciantii, pentru tratarea ranilor sau pentru regenerarea parului. 

Doua targuri isi asteapta vizitatorii pana sambata, 11 octombrie, la Romexpo.


VIDEO PROTVPLUS.RO