Varianta alternativa pentru "ora de culcare" in Centrul Vechi al Capitalei. Ce propun consilierii

Dată publicare: 27-01-2013 19:37
Dată actualizare: 30-01-2013 07:09


O parte dintre consilierii municipali il infrunta pe Sorin Oprescu. Acestia ii contesta proiectul de a inchide localurile din Centrul Vechi la miezul noptii si cer ca programul sa fie prelungit pana la 4 dimineata.

O idee numai buna, spun in special turistii, dar si patronii din zona. Pe de alta parte, printre romani se gasesc si multi care sustin ca ii deranjeaza, zgomotul.

Terasele si restaurantele din Centrul Vechi ar urma sa se inchida la miezul noptii, iar cele de langa blocurile de locuit chiar si la 10 seara. Doar la sfarsitul saptamanii programul cafenelelor si barurilor poate fi prelungit pana la ora unu.

"Din punctul meu de vedere e o mare tampenie. Lumea incepe sa iasa in Bucuresti cel putin dupa ora 11. Asta ar insemna sa ajunga in oras la 11.30, sa stea o jumatate de ora. Nici nu apuca sa stea la masa, sa comande ceva" spune Marius, angajatul unei cafenele.

Tim si Cintya, doi turisti din Huston, Statele Unite, ne fac un compliment. Ei sustin ca au descoperit la noi un mic Paris pe care e pacat sa-l ferecam la miezul noptii.

"Nu e suficient timp pentru a face bani dupa miezul noptii. Ar trebui sa stea deschise pana la 2 sau 3 dimineata"

De aceeasi parere sunt si cei care au vizitat orasele vestite ale Europei, care atrag anual milioane de turisti.

"Toate barurile in Olanda se inchid pe la ora 4 dimineata"

Pe de alta parte, exista si romani pe care ii deranjeaza zgomotul facut de clientii binedispusi.

Si totusi cativa consilieri locali vin cu o alta idee.


Fostul prefect, Mihai Atanasoaie si-ar dori ca ora la care se va da "stingerea" in Centrul Vechi sa fie 4 dimineata.

Deocamdata si proiectul primariei este in stadiul de proiect. Ar putea insa sa intre in vigoare daca este votat in Consiliul General.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO