Ursii, la cersit pe marginea drumului catre cota 1400 si langa Peles

Ultima actualizare: 04-11-2012 04:14

La Sinaia, pana sa vina iepurasul... vin ursii! S-a incalzit afara si animalele au iesit din barlog, in cautarea turistilor care sa le faca cinste cu o masa.

O ursoaica si puiul ei au stat joi seara la cersit pe marginea drumului catre Cota 1400.

Simpatici si pusi parca pe joaca, n-au asteptat mult pana sa capete ceva de mancare. Turistii le-au servit un meniu compus din biscuiti, paine si fructe.

Plata - ca de obicei, in natura: cateva poze, pentru aratat prietenilor, la intoarcere. Ca de obicei, in ciuda tuturor avertismentelor, oamenii s-au apropiat periculos de mult, ca sa faca fotografii.

La un restaurant de langa Castelul Peles, printre clientii obisnuiti s-au numarat aseara si patru oaspeti... cu blanita.

Ursoaica si cei trei pui care o insoteau au verificat toate tomberoanele, timp in care aparatele de fotografiat i-au urmarit mai ceva ca pe niste vedete. Silvicultorii nu obosesc sa-i avertizeze pe turisti: lasati ursii sa-si gaseasca singuri hrana, in padure, asa cum se cuvine unui animal salbatic.

De aparitia ursilor gunoieri nu sint insa vinovati numai turistii. In zona s-a defrisat foarte mult si casele s-au construit pana aproape de padure. Celor peste 30 de ursi aflati acum acolo pur si simplu nu le mai ajunge habitatul. Din rezervatia de langa Sinaia, numai anul trecut autoritatile au mutat 21 de exemplare in alte judete.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO