Un produs pe baza de aluminiu, solutia pentru ca masinile sa nu mai ia foc

Dată publicare: 18-09-2008 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 12:28


Un produs pe baza de aluminiu pare sa fie solutia pentru ca rezervoarele masinilor sa nu se mai aprinda instantaneu. Principiul pe care se bazeaza acesta pare extrem de simplu.

Se introduc mai multe bilute de aluminiu in rezervoarele masinilor mici. In cazul cisternelor, se folosesc niste baloti, tot de aluminiu. Chiar daca rezervoarele sunt expuse ulterior la scantei, caldura excesiva sau chiar se deformeaza, o explozie, sustine inventatorul, nu poate avea loc.

Produsul reuseste sa stabilizeze substantele inflamabile, chiar neutralizeaza incarcarile electrostatice si tine flacarile sub control.

Produsul pare ca umple rezervorul insa, in realitate, ocupa doar 1% din el.

Daca la noi este abia in faza de experiment, produsul este folosit deja in vestul Europei. Tancurile si transportoarele sunt dotate cu asa ceva.

La randul lor, companiile de transport combustibili sau substante periculoase s-au aratat interesate sa isi asigure astfel vehiculele.

Produsul pe baza de aluminiu costa 75 de eurocenti per litru de combustibil si este garantat 100 de ani.

Pe soselele Romaniei, sar in aer zeci de masini in fiecare an. In cele mai multe dintre cazuri pasagerii nu au prea multe sanse de supravietuire oricat de tare ar alerga pompierii.


VIDEO PROTVPLUS.RO