Un barbat dat afara de la Nokia si Mechel cere sa fie eutanasiat de ziua lui intrucat nu are venit

Dată publicare: 16-07-2013 13:31
Dată actualizare: 19-07-2013 07:02


Mechel Campia Turzii

Un barbat de 58 de ani din Turda, disponibilizat de la fabrica Nokia si de la Mechel Service Campia Turzii, solicita mai multor institutii sa fie eutanasiat de ziua lui, in 31 iulie, intrucat nu mai are niciun venit dupa terminarea perioadei de somaj.

Barbatul din Turda, Mircea Florea, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca este nevoit sa "implore" eutanasierea "din disperare", pentru ca a ramas fara nicio forma de venit.

"Sunt disperat, nu am nicio forma de venit si cred ca eutanasierea ar fi solutia in cazul meu. Am trimis o scrisoare deschisa la Guvern, la Presedintie, la Parlament, prin care am implorat sa fiu eutanasiat de ziua mea, in 31 iulie. Nu vreau sa ajung sa mi se taie gazul, apa, curentul, iar din cauza mea sa sufere si ceilalti locatari din bloc. Am fost foarte optimist pana acum, tot am sperat ca se va rezolva ceva, ca voi gasi un loc de munca, dar degeaba. Mai am trei ani pana la pensie, dar nu ma angajeaza nimeni la 58 de ani", a spus Florea.

Potrivit scrisorii trimise institutiilor statului, Mircea Florea a cerut ca eutanasierea sa ii fie facuta "cadou" de ziua sa.

"Implor organele statului roman sa-mi ofere un cadou pe care il doresc cu ardoare, si anume eutanasierea. Aceasta scrisoare deschisa este un ultim tipat de disperare, intrucat la 12 iunie 2012 mi-am pierdut locul de munca avut la Mechel Service Campia Turzii si pana in acest moment, terminand si perioada de somaj, nu am reusit sa imi gasesc un alt loc de munca. Parasit de familie (pentru acest motiv) si fara niciun venit, singur singurel fiind, nu vad nicio alternativa de supravietuire, aceasta fiind o a doua unda de seism din viata mea, care a durat din 2006 pana in 2012. Negasirea unui loc de munca se datoreaza in primul rand varstei. Nu mai pot indura discriminarile si marginalizarile la care sunt supus, discriminari la care cei in drept nu vor sa se implice", a spus Florea.

El s-a declarat convins ca solicitarea de eutanasiere nu ii va fi aprobata, motiv pentru care, incepand din 31 iulie, va intra in greva foamei, la locuinta sa din Turda.

"Pana la urma, greva foamei ma va duce tot la moartea pe care acum mi-o doresc mult. Am decis ca greva foamei sa o fac la domiciliul meu, caci, singur fiind, atunci cand rezistenta organismului cedeaza, nu exista nimeni care sa ma duca si sa ma aduca dintr-un loc public, asa ca prefer sa imi dau duhul in locuinta mea", a mai spus Mircea Florea in scrisoarea deschisa.

El a mentionat ca a fost angajat la Nokia si la Mechel Service din Campia Turzii, dar a fost disponibilizat de la ambele societati.

"Am tot incercat sa ma angajez, dar nimeni nu ma primeste si invoca faptul ca sunt prea batran. Eu le-am spus ca nu sunt pretentios, nu fug de munca, am lucrat de-a lungul anilor ca agent comercial, lacatus mecanic, tehnician, operator calculator, gestionar depozit", a explicat Mircea Florea.

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca Mircea Florea poate fi angajat de o firma care beneficiaza de o subventie de 500 de lei pe luna din partea statului, daca angajeaza persoane care mai au trei ani pana la pensie.

"Nu stiam de cazul domnului Florea, daca ne-ar fi anuntat nu se ajungea la demersul sau. Miercuri am stabilit pentru dansul un interviu de angajare la o firma din Cluj-Napoca. Mai avem doua posibilitati, la doua firme dintr-un parc industrial din Campia Turzii. Vom vedea", a spus Don.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO