Uma, calul salvat de actorul Denis Stefan, a devenit speranta Romaniei la Campionatul European de Dresaj Western

Ultima actualizare: 17-05-2017 07:03

O iapa naravasa de care nu se putea apropia nimeni si care din aceasta cauza a fost condamnata la moarte a devenit speranta Romaniei la ''Campionatul European de Dresaj Western''.

Sansa ei a fost actorul Denis Stefan, un mare iubitor de cai si un dresor iscusit. Cu drag si rabdare in mai putin de un an, acesta a reusit sa o imblanzeasca. Uma este acum un model si isi ajuta stapanul la demonstratii.

Gesturile aproape imperceptibile ale calaretului sunt in realitate comenzi pe care iapa le executa imediat, cu o eleganta aparte. Aproape ca nici nu-ti dai seama ce anume o determina sa o ia la galop, apoi sa se opreasca brusc si sa porneasca in pas lateral.

Uma are 6 ani, dar in primii 5 n-a reusit nimeni sa puna saua pe ea. Cei care au crescut-o spuneau ca e naravasa, asa ca au dat-o unor italieni s-o faca salam. Actorul Denis Stefan a intors-o insa din drumul abatorului.

Cu drag si pricepere, actorul-dresor a facut din naravasa UMA un cal de competitie, iar impreuna dau lectii de dresaj western.

UMA va pleca in septembrie in Germania, la primul ei concurs.

DENIS ȘTEFAN: "Este cea mai mare competitie de dresaj western din Europa, se face o data la doi ani, sunt zeci de mii de oameni care vin acolo. Noi o sa paticipam la ramura de ranch riding, dresaj de ferma, cam ce fac cowboy-ii, asa ca si dresaj, dar fara lasou".

Denis Stefan a prins drag de cai odata cu filmarile pentru Pacala se intoarce. S-a specializat apoi in dresaj, iar acum este recunoscut ca un iscusit imblanzitor de animale dificile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO