UE vrea ca toate motocicletele sa aiba ABS


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 02:57
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2011 17:43
Categorie: Stiri Sociale
motocicleta

Unul din patru accidente de motocicleta se produce din cauza ca vehiculul nu este dotat cu sisteme de siguranta. Motiv pentru care Uniunea Europeana a propus ca sistemul ABS sa devina obligatoriu pentru toate modelele pe doua roti.

In prezent, doar 15% dintre motociclete sunt prevazute cu ABS.

Deocamdata, doar una din sase motociclete are sistem ABS incorporat. Conducatorii nu se grabesc sa-l comande special din cauza pretului: aproape 1.000 de euro.

Uniunea nu tine cont de bani si pune pret pe siguranta. Conform proiectului de lege elaborat de Comisia Europeana, producatorii vor fi obligati sa introduca acest sistem in productia tuturor modelelor.

Un mare producator japonez intentioneaza ca din 2013 toate motocicletele de capacitate mare sa fie dotate cu sistem ABS, urmand ca din 2017 si cele de 125 si 250 de centimetri sa fie prevazute cu acest sistem special de franare.

Tot de atunci si producatorii americanii vor face la fel.

Motociclistii romani sunt impartiti atunci cand sunt intrebati despre sistemul ABS. Ii protejeaza in trafic, dar pentru cei care practica off-road-ul sau motocross-ul prezenta sistemului de siguranta nu e deloc indicata.

Pe sosele insa este alta poveste. Sa ne amintim ca in 2010 numai in Bucuresti au avut loc 102 accidente dintre care 99 s-au soldat cu raniti. 13 oameni au murit.

Iar statisticile Uniunii Europene arata ca riscul de a avea un accident mortal cu o motocicleta este de 18 ori mai mare decat in cazul aceleiasi distante parcursa cu masina.

Sursa: Pro TV

Ghici cate motociclete s-au tamponat in acest accident? VIDEO INCREDIBIL
Parinti inconstienti: i-au luat fiului de 15 ani motor. Acum e in spital
Rugbistul Alex Grozav a murit in urma unui accident de motocicleta
VIDEO PROTVPLUS.RO