Trist: peste 1.000 de nou-nascuti abandonati in maternitati in 2010

Ultima actualizare: 24-10-2012 09:41

Saracia le impinge pe unele mame sa-si abandoneze pruncii. Doar anul acesta, peste 1.000 de bebelusi au fost lasati in spitale de cele care i-au adus pe lume. Exista adulti care vor sa-i infieze, dar procedurile sunt indelungate si complicate.

Dureaza uneori ani de zile. Cei mai multi copilasi ajung in grija asistentilor maternali, dar si acestia sunt putini, pentru ca oficialii au hotarat sa le taie din salarii fara sa le pese de cei mici.

O cheama Alexandra, are 7 luni doar si chiar a doua zi de Craciun a fost abandonata de mama ei intr-un spital din Campia Turzii. Femeia le-a spus medicilor ca nu mai are bani ca sa o hraneasca. Fetita a avut totusi noroc, pentru ca o asistenta maternala a luat-o acasa.

In schimb, la spitalul de pediatrie din Bistrita Nasaud, cinci bebelusi parasiti de mame au nevoie de dragostea unei familii. Si in maternitatea din Arad doar anul acesta au fost abandonati 22 de prunci.

Din pacate, statul a creat niste legi foarte complicate, iar bebelusii sunt adoptati foarte greu. Doi parinti din Satu Mare, de pilda, s-au luptat cu birocratia aproape doi ani, ca sa-l poata lua acasa cu acte pe Toni, un baietel de cinci ani.

Si la Constanta, 98 de prunci au fost abandonati in acest an, cu aproape 20% mai multi decat in 2009. La Cluj, 62 de bebelusi au fost abandonati anul acesta si numai 26 de cereri de adoptii au fost acceptate.

In aproape toate cazurile, mamele au sustinut, atunci cand au fost gasite de politisti, ca nu au bani sa-si creasca pruncii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO