Tehnologia vine în sprijinul micilor producători. Platforma online unde își vând produsele

Ultima actualizare: 30-05-2020 20:39

Comună Ciugud nu mai are nevoie de prezentare: toată România a aflat despre modernizarea ei, cu fonduri europene. Edilii au dat acum drumul unei piețe virtuale.

Este vorba despre o platformă online, unde micii producători își pot vinde marfa. Este gratuită și deja are succes.

Un producător de căpşuni din Ciugud nu mai duce marfa la piaţă, ci postează fotografii cu fructele proaspete pe platforma online. După ce cântăresc din ochi oferta, cumpărătorii îi bat la poartă.

Lidia Florina, producător: "În permanenţă actualizăm fotografiile şi punem diverse date, clienţii ne găsesc rapid prin intermediul aprozarului virtual, vindem direct din cultură."

Maria a fost asistentă într-un spital. Acum, cultivă legume. Le vinde tot pe net și este extrem de mulțumită. Îi lipsa soluției virtuale, ar fi aruncat o mare parte din producție la gunoi.

Maria Turlica, producător: "Peste 80% din produse le-am vândut de acasă, am avut ridichi, ceapă verde. În momentul în care am postat pe aprozarul virtual, la câteva ore au început să mă sune clienţii."

Ideea i-a aparținut unui angajat al primăriei Ciugud, comună din România care absoarbe cele mai multe fonduri europene.

Peste trei sute de producători vând, în acest moment, pe tarabele virtuale din Ciugud.

Dan Lungu, purtător de cuvânt Primăria Ciugud: "Producătorii ne sună aproape zilnic. Ne spun că este o soluţie foarte utilă".

Platforma, prietenoasă și în varianta pentru telefonul mobil, poate fi accesată gratuit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO