Taxe in plus pentru retelele de comunicatii. Efectul? Facturi mai mari
Suntem intr-o perioada de austeritate, asa ca autoritatile incearca sa acopere gaurile din buget. Primaria din Bucuresti, de pilda, vrea sa introduca doua taxe pentru retelele de comunicatii din oras.
Ar castiga astfel zeci de milioane de euro pe an, dar am pierde noi.
Companiile au anuntat deja ca ar putea scumpi cu 25 de lei pe luna abonamentele la televiziune, internet si telefon. Si cum o veste rea nu vine niciodata singura, de anul viitor creste si impozitul pe case.
De acum incolo, companiile de cablu ar trebui sa plateasca anual cam 18 lei pentru fiecare metru de cablu: s-ar aduna astfel cam 90 de milioane de euro la buget.
"Nu credem ca un astfel de impact poate fi suportat atat de usor de operatori sau de clientii lor", spune Razvan Ionescu, reprezentant companie.
In consecinta, potrivit Asociatiei Comunicatiilor prin Cablu, bucurestenii ar urma sa achite cu 25 de lei mai mult in fiecare luna pentru fiecare abonament.
Una calda, alta rece si in ceea ce priveste impozitele pe casa. Primaria a anuntat ca nu majoreaza aceste taxe, totusi, unii dintre bucuresteni vor plati mai mult.
"Vor fi zone care vor fi incluse in zona A de taxare. Ceea ce inseamna o crestere. Un 6, 7%", a declarat Lenuta Boncota, directia Venituri primaria Bucuresti.
De pilda, cei care locuiesc de-a lungul raului Dambovita vor fi trecuti din zona C de impozitare in A. La fel se intampla si cu cei de pe soseaua Fundeni.
Din zona fiscala C in zona B trec cei de pe soseaua Giurgiului sau strada Ramnicu Valcea. Iar din D in C sunt mutati locuitorii soselei Andronache sau Prelungirea Ferentari.
Pentru un apartament cu doua camere aflat in zona D, impozitul este de 100 de lei. Mutat in zona C, ajunge la 104 lei; in B la 108 lei. In zona A taxa este de 116 lei.
Majorarile intra in vigoare daca vor fi votate luni in Consiliul General.