Targ de mancaruri traditionale, deschis in acest weekend la Galati
Chiar si cei care n-au vazut niciodata o afumatoare taraneasca, o vatra de paine sau un alambic de casa, stiu ca nimic nu se compara cu savoarea mancarurilor traditionale.
Si asta face din orice targ de profil un eveniment la care participarea, degustarea si aprovizionarea devin obligatorii.
Nici galatenii n-au incalcat regula, cand au aflat ca zeci de producatori ii asteapta in centrul orasului cu cele mai gustoase bucate si cu bauturi din traditia nationala.
Pana si un sfant ar ceda ispitei atator delicatese, asa ca nu-i de mirare ca unii dintre vizitatori au simtit de-a dreptul ca-i lasa picioarele, trecand de la o taraba la alta. Si-au mai revenit cu un paharel de horinca de Maramures, facuta si ea, desigur, tot dupa o reteta traditionala.
A fost coada si la magiunul, la zacusca si la dulceturile fara conservanti, pe care sa le tot mananci fara teama de E-uri. Intelegatori cu pofticiosii, producatorii i-au lasat mai intai sa guste marfa ca apoi sa le umple sacosele.
Targul de produse traditionale de la Galati este deschis pana duminica seara.