Târg de Crăciun caritabil. Zeci de voluntari din Alba au muncit pentru copiii sărmani sau bolnavi

Dată publicare: 09-12-2017 17:46
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Spiridușii lui Moș Crăciun n-au o clipă de odihnă în această perioada! Și printre ajutoarele lui dornice să aducă bucurie se numără și zeci de tineri voluntari din Alba, care s-au transformat în... patiseri!

Au copt și au decorat sute de figurine de turtă dulce, iar sâmbătă le-au vândut la târgul de Crăciun din Sebeș.

Toți banii vor ajunge apoi la copiii sărmani sau bolnavi.

"De fiecare dată abordez altă temă, acuma fac niște floricele, niște steluțe și adaug și puțină culoare."

Bucataria parohiei evanghelice din Sebeș s-a transformat în... cofetărie! Zeci de ajutoare ale Moșului au muncit de zor timp de o lună - au copt și au decorat căsuțe din turtă dulce. Și nu oricum, ci după rețete tradiționale săsești - cu multă miere și mirodenii.

Voluntar: "Trebuie să ai idei, răbdare și atenție. Prima dată trebuie făcut aluatul, frământat, copt și lăsat 72 de ore. În total cam în jur de 4 ore este pentru o căsuța de turtă dulce."

"Formele de turtă dulce sunt decorate cu spumă din albuș și zahăr pudra."

Odată ce au fost decorate, căsuțele sunt ambalate și gata de vânzare. Prețurile pornesc de la câțiva lei și pot ajunge până la 50 de lei.

Târgul este deja unul cu tradiție și este organizat de preotul bisericii evanghelice din oraș și de soția lui.

Anamaria Dahinten: "Noi în Sebeș de 10 ani am început să organizăm târgul de Crăciun. Primele 20 de căsuțe au fost trimise către destinație, au ajuns în Germania, în Elveția și în Austria."

La târgul de Crăciun din Sebeș, ajuns la ediția a zecea, s-au strâns, numai din vânzările de turtă dulce, peste 2000 de euro, care vor susține cauze caritabile.


VIDEO PROTVPLUS.RO