Statul deschide în Capitală un spital veterinar de 5 mil. €, mai modern decât cele umane


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 18:38
Categorie: Stiri Sociale

Cel mai mare spital pentru animale din sud-estul Europei se va deschide, peste câteva luni, în București.

Aproape 5 milioane de euro s-au cheltuit deja pentru infrastructură și echipamente care depășesc cu mult dotarea medie a spitalelor umane din țara noastră. Deși proiectul este de stat, pacienții nu vor fi tratați gratuit. Dar operațiile și îngrijirea vor fi mai ieftine decât în clinicile veterinare private.

În scurt timp, Clinica de animale mici a Facultăţii de Medicină Veterinară se va muta cu căţel, purcel şi restul de specii într-o clădire nouă, în aceeaşi curte.

Spitalul va avea secţii de obstetrică şi ginecologie, neurologie, dermatologie, oncologie şi boli de inimă. Pacienţii suspecţi de boli infecţioase vor fi izolaţi, cu tot confortul unor boxe încălzite.

Suprafaţa spitalului va fi uriașă: 5.500 de mp. Investiţia de 4 milioane şi jumătate de euro, făcută din fonduri proprii de Facultatea de Medicină Veterinară, vine la 90 de ani de când a fost construită aici o clădire în scop medical. Are 4 săli unde pot fi operate simultan 8 animale. Până şi lămpile sunt mult mai performante decât cele din majoritatea spitalelor umane.

Un tomograf nou-nouţ a fost deja livrat şi între timp se lucrează deja cu un RMN care a costat 500.000 de euro.

Prof. univ. de. Gabriel Predoi: ”Va fi funcţional într-o lună jumătate. Suntem singurii din ţară care avem un aparat de rezonanţă magnetică dedicat pentru toate speciile de animale de talie mică.”

Un RMN costa între 700 şi 800 de lei, o zi de terapie intensivă - 200 de lei şi o ecografie 80 - 100 de lei. Sunt preţuri cu 20 la sută mai mici decât în sistemul privat, dar care se apropie de cele din medicina umană.

În România, sunt 4.950 de cabinete, clinici şi spitale veterinare, 250 dintre ele fiind doar în Bucureşti, iar piaţa este în creştere.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Mesajul unui veterinar blocat ore în șir pe centura Capitalei:
Cum ferim câinii de atacul căpușelor. Sfaturi importante de la veterinar
VIDEO PROTVPLUS.RO