Spitalele din Romania anului 2010: ruine care nenorocesc vieti

Dată publicare: 19-08-2010 00:00
Dată actualizare: 02-10-2012 02:09


Maternitate

UPDATE: In multe dintre maternitati, centralele termice stau sa bubuie, sterilizatoarele au ruginit, iar instalatiile electrice si de gaz sunt niste improvizatii cel putin primejdioase.

La fel de "ruginita" este situatia si in alte unitati din Capitala, dar specialistii de la Primarie insista ca totul functioneaza "la randament ridicat". Au dat o raita si ne transmit ca nu avem de ce sa ne facem griji: aparatura e de ultima ora, iar instalatiile de apa, gaz si curent functioneaza ca ceasurile elvetiene.

Explozia de la Giulesti a deschis o cutie a Pandorei. Internetul este plin de mesaje furioase ale celor care s-au simtit in primejdie in spital.

Neglijenta si lipsa de personal omoara. A demonstrat-o tragedia de la Giulesti. Dar oare cate cazuri Giulesti mai pot aparea. Multe - sustin oficialii din sanatate, care admit acum ca mai mult de jumatate dintre spitalele din tara au nevoie de dotari si mai toate au nevoie de personal.

La Galati nu sunt piese de schimb pentru incubatoare. La maternitatea Drobeta Turnu Severin instrumentele se sterilizeaza in aparate care ar fi trebuit casate acum 15 ani.

Maternitatea Buzau este o unitate medicala care functioneaza intr-o fosta puscarie. Spatiile sunt insalubre, centralele nu functioneaza, personalul este insuficient, iar materialele sanitare ... lipsesc.

Nu avem dotare pentru ca nu avem bani si stam cu posturile blocate pentru ca trebuie sa reducem cheltuielile, sustin managerii de spital. Presedintele este insa de alta parere: banii nu sunt o problema.

Exista intr-adevar risipa, dar la fel de adevarat este faptul ca Romania are cea mai mica alocatie bugetara pentru sanatate din Europa, dupa Bulgaria.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO