Senatorul Vlad Alexandrescu nu a fost lăsat să intre în Centrul de plasament "Cireşarii"

Dată publicare: 10-01-2018 16:43
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Vlad Alexandrescu, centru plasament, ciresarii,

Senatorul USR Vlad Alexandrescu susţine într-un mesaj pe Facebook că a fost ţinut afară după ce acesta şi-a arătat dorinţa de a vizita instituţia "pentru a-şi forma o opinie despre felul în care le sunt respectate drepturile copiilor”.

"Se fac 3 ore și 20 de minute de când stau în frig în fața porții Centrului de plasament "Cireșarii". Construit ca o adevarată fortăreață.

Nu sunt lăsat să intru și mi se spune că trebuie să am acordul primarului. Complet fals! Nu există nicăieri în lege o astfel de prevedere și niciun alt centru nu ne-a cerut așa ceva. Nu este decât o regulă inventată pentru a ține pe cei inconfortabili afară.

Directorul General al DGASPC Sector 5 nu răspunde de ore bune la telefon. " O fi într-o ședință" ne spune o doamnă de la centru. Că, de, mereu pică ședințele în astfel de momente, nu?

Nu știu ce vor atât de tare să ascundă, dar cu atât mai multe trebuie să aflu. Centrele de plasament sunt locuri unde deseori copiii sunt supuși diverselor forme de abuz ori trimiși în diverse rețele de trafic cu persoane. Nu pot sa spun daca este cazul si aici, dar asta trebuie aflat de la copiii instituționalizați" a scris senatorul Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Sursa: Facebook


VIDEO PROTVPLUS.RO