Semne bune pe piata muncii: patronii incep sa faca angajari

08-03-2011 09:41


Pentru prima oara in ultimii doi ani, numarul patronilor care vor sa angajeze este mai mare decat al celor care vor da oameni afara.

Una dintre cinci companii are planuri de recrutare, incepand chiar de luna viitoare.

In complexul turistic de la Tarlungeni, la zece kilometri de Brasov, toata lumea il stie pe Costel Serban. Pana de curand avea o pensiune, dar s-a extins si a mai construit doua vile, pentru care are nevoie urgenta de personal. In vara vrea sa deschisa si un hotel, unde va angaja inca 300 de persoane, de la bucatari, ospatari si cameriste, pana la personal pentru centrul spa.

O fabrica de paine din Bistrita are si ea nevoie de brutari priceputi, dar si de personal care sa ambaleze, sa taie si sa transporte marfa.

Una din cinci companii anunta angajari incepand din aprilie. Cele mai multe posturi sunt in industria prelucratoare, industria extractiva, dar si in agricultura, constructii sau comert.

Doar 14% dintre angatori se gandesc sa concedieze, cei mai multi din sectoarele energie electrica, finante, asigurari si servicii imobiliare. Pentru studiul Manpower au fost chestionati 751 de angajatori, din mediul privat si de la stat.

Mai multe informatii despre acest subiect pe www.incont.ro.

Tags: angajari, manpower,

VIDEO PROTVPLUS.RO