Redeschiderea Pasajului Pipera - Tunari, amanata cu inca o saptamana!

Ultima actualizare: 28-04-2012 02:43

Doar barajele din plastic ii mai impiedica pe soferi sa treaca peste calea ferata din Pipera. Desi pasajul este gata cu asfalt si marcaje, dupa doi ani si jumatate de santier autoritatile nu il deschid pentru ca trebuie tras curentul pentru iluminat.


Pasajul Pipera are doua benzi pe sens, este lung de peste 232 de metri si lat de peste 18. Incepute in august 2007, lucrarile ar fi trebuit sa fie gata la sfarsitul lui noiembrie 2008. Insa termenul de finalizare a mai fost prelungit cu un an, din cauza lucrarilor suplimentare pentru mutarea unor retele. Acum, lipsa curentului electric amana cu inca o saptamana inaugurarea unei lucrari de 11 milioane de euro.

Chiar si dupa ce va fi deschis circulatiei, pasajul nu rezolva complet problemele de trafic. Le muta putin mai spre centru, unde soferii stau la o coada de un kilometru ca sa ajunga la bulevardul Barbu Vacarescu. Cele doua benzi pe sens ar trebui extinse inspre Bucuresti, iar la prima intersectie avem nevoie de inca un pasaj.

Dincolo de toate greselile de proiectare, constructorii au avut parte si de putin noroc. Stalpii care sustin linia de contact a caii ferate s-au nimerit intre grinzi si nu a mai trebuit sa fie mutati.

In cartierul Militari insa, conducatorii auto vor fi supusi unui adevarat test al nervilor. Vor fi impuse restrictii de circulatie, odata cu inceperea lucrarilor de consolidare la Pasajul Lujerului.

Pe timp de zi, vreme de opt luni, cat vor dura lucrarile de consolidare si renovare ale pasajului, se va circula doar pe un singur sens. Iar de la miezul noptii si pana la 5 dimineata, pasajul va fi inchis. Tramvaiul 41 va cicula insa dupa programul normal, cu unele exceptii temporare noaptea si in week-end.

Valoarea totala a investitiei la Pasajul Lujerului, construit in 1987, este de aproximativ 40 de milioane de lei.

Toate aceste vesti vin in prag de 1 Decembrie, care este cu siguranta un motiv de bucurie pentru cei care adora parada organizata de Ziua Nationala a Romaniei. Cu o conditie: sa mearga acolo pe jos.

Ziua Nationala aduce, pe langa parada militara din zona Arcului de Triumf, alte noi restrictii. Ce-i drept, doar pentru o zi.

Astfel ca marti, intre orele 9 si 14, nu se va circula pe soseaua Kiseleff si strazile adiacente. Traficul va fi blocat si pe Bulevardele Maresal Averescu si General Constantin Prezan. Tot in acest interval orar, circulatia va fi restrictionata temporar pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Marasti si Strada Arhitect Ion Mincu.

De asemenea, 21 de linii de autobuz care trec prin zona vor circula pe trasee modificate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO