Redeschiderea Pasajului Pipera - Tunari, amanata cu inca o saptamana!

×
Codul embed a fost copiat

Doar barajele din plastic ii mai impiedica pe soferi sa treaca peste calea ferata din Pipera. Desi pasajul este gata cu asfalt si marcaje, dupa doi ani si jumatate de santier autoritatile nu il deschid pentru ca trebuie tras curentul pentru iluminat.


Pasajul Pipera are doua benzi pe sens, este lung de peste 232 de metri si lat de peste 18. Incepute in august 2007, lucrarile ar fi trebuit sa fie gata la sfarsitul lui noiembrie 2008. Insa termenul de finalizare a mai fost prelungit cu un an, din cauza lucrarilor suplimentare pentru mutarea unor retele. Acum, lipsa curentului electric amana cu inca o saptamana inaugurarea unei lucrari de 11 milioane de euro.

Chiar si dupa ce va fi deschis circulatiei, pasajul nu rezolva complet problemele de trafic. Le muta putin mai spre centru, unde soferii stau la o coada de un kilometru ca sa ajunga la bulevardul Barbu Vacarescu. Cele doua benzi pe sens ar trebui extinse inspre Bucuresti, iar la prima intersectie avem nevoie de inca un pasaj.

Dincolo de toate greselile de proiectare, constructorii au avut parte si de putin noroc. Stalpii care sustin linia de contact a caii ferate s-au nimerit intre grinzi si nu a mai trebuit sa fie mutati.

In cartierul Militari insa, conducatorii auto vor fi supusi unui adevarat test al nervilor. Vor fi impuse restrictii de circulatie, odata cu inceperea lucrarilor de consolidare la Pasajul Lujerului.

Citește și
harta
Caderile de pietre de pe versanti au blocat traficul pe DN57, in Mehedinti
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Pe timp de zi, vreme de opt luni, cat vor dura lucrarile de consolidare si renovare ale pasajului, se va circula doar pe un singur sens. Iar de la miezul noptii si pana la 5 dimineata, pasajul va fi inchis. Tramvaiul 41 va cicula insa dupa programul normal, cu unele exceptii temporare noaptea si in week-end.

Valoarea totala a investitiei la Pasajul Lujerului, construit in 1987, este de aproximativ 40 de milioane de lei.

Toate aceste vesti vin in prag de 1 Decembrie, care este cu siguranta un motiv de bucurie pentru cei care adora parada organizata de Ziua Nationala a Romaniei. Cu o conditie: sa mearga acolo pe jos.

Ziua Nationala aduce, pe langa parada militara din zona Arcului de Triumf, alte noi restrictii. Ce-i drept, doar pentru o zi.

Astfel ca marti, intre orele 9 si 14, nu se va circula pe soseaua Kiseleff si strazile adiacente. Traficul va fi blocat si pe Bulevardele Maresal Averescu si General Constantin Prezan. Tot in acest interval orar, circulatia va fi restrictionata temporar pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Marasti si Strada Arhitect Ion Mincu.

De asemenea, 21 de linii de autobuz care trec prin zona vor circula pe trasee modificate.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Ambuteiaj la Casa Domnului! 40.000 de credinciosi, la Manastirea Prislop
Ambuteiaj la Casa Domnului! 40.000 de credinciosi, la Manastirea Prislop

Credinciosii venisera si din alte judete, sa se roage la mormantul fostului staret Arsenie Boca, de la a carui moarte s-au implinit 20 de ani.

Caderile de pietre de pe versanti au blocat traficul pe DN57, in Mehedinti
Caderile de pietre de pe versanti au blocat traficul pe DN57, in Mehedinti

Circulatia este inchisa pe ambele sensuri intre Orosova si Moldova Noua din noaptea de vineri spre sambata, in urma caderilor de pietre care au avut loc intre localitatile Tisovita si Lubotina.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.