Se porneste tavalugul: primaria capitalei anunta sistarea subventiilor

07-05-2010 00:00


Sorin Oprescu

Primaria capitalei este prima administratie locala care anunta ca nu va mai subventiona caldura din apartamente, ca urmare a masurilor preconizate de presedintele Traian Basescu.

 

Primarul general Sorin Oprescu a dat o veste rea bucurestenilor: acestia vor plati, in scurt timp, mai mult pentru agentul termic.

Edilul a declarat ca, oricum, municipalitatea nu mai avea buget pentru a suporta costul acestor subventii. Din pacate, insa, dupa cum a recunoscut si Sorin Oprescu, "aproape 46 - 48 % din populatia Bucurestiului are stringenta nevoie de a fi sprijinita."

In aceste conditii, a mai spus ediul, gigacaloria va creste, pentru unii bucuresteni, de la 119 lei la 300 de RON.

Printre masurile anuntate joi de presedintele Traian Basescu se numara si reducerea "masiva" a subventiilor acordate populatiei.

Seful Statului a dat exemplu chiar situatia capitalei.

"Este vorba despre sistemul de incalzire din Bucuresti. Acesta beneficiaza de subventii masive din partea Primariei Capitalei, dar si a bugetului de Stat. Fara deosebire de veniturile pe care le au, toti cetatenii din Bucuresti si firmele racordate la sistemul centralizat, primesc incalzirea subventionata. Or, subventiile globale vor fi sistate si se va acorda subventie celor care au nevoie de ea. Nu sunt cuplat la incalzirea centrala, dar, daca as fi, desi am cel mai mare salariu teoretic din administratie, as primi aceasta subventie. Cand in mod real, ea trebuie adresata cetateanului care are nevoie de ea", a explicat presedintele Traian Basescu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO