Satui de neseriozitatea de la noi, romanii cauta bone filipineze

Ultima actualizare: 03-10-2012 03:03

Cautam dadaca sau menajera, de alta nationalitate. Asa incep anunturile tot mai multor familii care spun ca s-au saturat sa concedieze romance neserioase. Cererea de bone filipineze a explodat in primele sase luni ale anului.

Fac si mancare plus curatenie, ii invata pe cei mici engleza, limba pe care obligatoriu trebuie sa o stapaneasca la angajare, si sunt mereu la dispozitia familiei. Astfel de cuvinte de lauda au romanii la adresa bonelor venite tocmai din Filipine.

Biletul de avion, viza de lucru, autorizatia de munca si permisul de sedere in Romania ii duc pe parinti la peste 3.500 de euro. Chiar si asa la companiile de recrutare cererile tot sosesc. Managerii spun ca este o crestere de 40% fata de 2009.

Procesul de selectie si plasare dureaza intre trei si sase luni, iar contractele de munca se incheie pe o perioada de minimum doi ani.

Analistii cred ca tendinta de a lua o bona de alta nationalitate vine si din faptul ca bonele din Romania prefera sa mearga in strainatate si sa lucreze pentru un salariu de 1.000 - 15.000 de euro, fata de 300 de euro cu cat sunt platite in Romania.

Printre cei care au spart gheata si au angajat filipineze s-au numarat Victor si Daciana Ponta, Ana Maria Prodan ori familia Prigoana.

Alte tari fac de multa vreme astfel de contracte. In Canada, de exemplu, 90% dintre bone sunt filipineze. La Manila exista 800 de scoli la care aceste femei urmeaza cursuri speciale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO