Sase copii, parasiti de mama, care traiau intr-o baraca si-au implinit visul. O campanie pe Facebook le-a schimbat viata


Ultimul update: Miercuri 04 Februarie 2015 06:45
Data publicarii: Duminica 01 Februarie 2015 19:00
Categorie: Smart things

Visul a sase copii crescuti doar de tatal lor, intr-un bordei de langa Iasi, de a avea o casa, a devenit realitate.

Un tanar a fost atat de impresionat de povestea lor, incat in mai putin de doua luni le-a construit o locuinta, ajutat de prieteni. Cu totii s-au mobilizat si au reusit o minune, salvandu-i astfel pe copii de frig si saracie.

Bucuria din ochii acestor copii nu poate fi descrisa in cuvinte. Anul trecut, la inceputul lunii decembrie, cei sase frati, cu varste intre 5 si 15 ani, si tatal lor locuiau intr-o baraca saracacioasa din comuna Vladeni, langa Iasi. Bogdan, un tanar care le trecuse pragul ca sa le aduca de mancare, s-a hotarat sa-i ajute si a pornit o campanie pe Facebook.

Duminica, cei sase copiii abia intorsi dintr-o vacanta primita cadou de la oameni cu suflet mare, au pasit in noua lor casa. Donatorii au cumparat materialele de constructii si au platit si mana de lucru, pe langa cei care au muncit ca voluntari.

Marian Rautu, unul dintre frati: "Imi plac toate camerele."

Cei sase baieti nu au indraznit pana acum sa viseze la o locuinta noua in conditiile in care traiesc din ce castiga tatal lor, care munceste cu ziua. In fata acestor greutati, mama i-a parasit vara trecuta.

Vasile Rautu, tatal copiilor: "E foarte frumoasa casa, ce vedeam eu in filme, acum am eu in casa."

Bunica lor se roaga in fiecare zi pentru binefacatorii care i-au ajutat familia.

Lenuta Rautu, bunica copiilor: "Dumnezeu o sa ii rasplateasca, o sa ii miluiasca cu toata familia lor, cu tot neamul lor."

Aceasta poveste arata ca acolo unde exista mila si iubire fata de semeni, un simplu gest, aparent minor, poate face minuni.

Bogdan Tanasa, initiatorul proiectului: "Sunt emotionat, dar sunt multumit de mine, dar nu de mine, de prietenii mei care m-au ajutat in nebunia mea de a face o casa iarna si totusi am reusit, pentru sase suflete care au trait intr-un calvar pana acuma."

Bogdan, ingerul lor salvator, i-a ajutat pe copii si la scoala, ca sa-si poata face mai usor un viitor.

Tags: copii, casa, saracie,