Salariile din Educatie, plafonate. Economia nu suporta cresterea de 50%


Ultimul update: Marti 12 Iunie 2012 05:04
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 20:24
Categorie: Stiri Sociale

Premierul Boc a anuntat ca economia nu poate suporta o crestere salariala de 50% in educatie. Guvernul va promova in Parlament un proiect de act normativ care sa plafoneze salariile din acest domeniu.

50.000 de profesori si invatatori vor lua bani mai putini. Vezi de ce

Emil Boc a mai aratat ca, din cauza unor practici judiciare neuniforme, unii profesori au dreptul la o majorare salariala cu 50%, iar altii la o crestere mai mica, motiv pentru care este nevoie de un act normativ care sa reglementeze unitar acest sistem de salarizare.

Surse oficiale au declarat agentiei Mediafax ca Executivul ia in calcul angajarea raspunderii pentru proiectul de lege privind uniformizarea salarizarii in invatamant pe considerentul ca asupra acestor drepturi salariale nu se poate interveni prin ordonanta de urgenta, dupa ce CC a declarat neconstitutional un act similar Guvernului Tariceanu. Este vorba despre o ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Tariceanu la sfarsitul lui 2008 si care amana termenul de intrare in vigoare a Legii de majorare a salariilor din invatamant cu 50%, stabilind un nivel de crestere cu doar 17%.

Proiectul de act normativ discutat joi in prima lectura va fi trimis Consiliului Economic si Social.

In ciuda opozitiei Guvernului, deputatii au tinut-o pe-a lor si au marit salariile profesorilor cu 50% in 2008, fara sa precizeze insa si din ce surse.

Majorare salariala pentru profesori: Initiativa reala sau mita electorala?

80 de profesori din Galati, in greva pentru salariile castigate in instanta
Dascalii pensionari revin la catedra. Cei tineri vor joburi bine platite
Vaslui: 2000 de profesori au castigat in instanta banii opriti din concedii
VIDEO PROTVPLUS.RO