Romanian Design Week. Creatiile celor mai talentati designeri din Romania, expuse in Piata Amzei. Intrarea e gratuita

Ultimul update: Luni 23 Mai 2016 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016 19:26
Categorie: Social

Piata Amzei din Bucuresti a fost transformata intr-un urias spatiu dedicat artei.

De vineri, in loc de zarzavat si legume pe tarabe au aparut, creatiile celor mai talentati designeri romani de produs, mobilier sau haine. Totul se intampla cu ocazia evenimentului ''Romanian Design Week'', cea mai mare expozitie din tara noastra dedicata industriilor creative.

Cunoscuta de-a lungul anilor drept una dintre cele mai scumpe piete ale Bucurestiului, Piata Amzei si-a pierdut rand pe rand, clientii. Desi a fost renovata in 2006, a stat mai mult goala. Acum, hala gazduieste lucrarile designerilor romani. Spatiul a fost reamenajat complet, insa pastreaza elemente din atmosfera de piata.

Arhitectii expozitiei vestimentare s-au inspirat chiar din obiecte gasite aici, in Piata Amzei. De exemplu, astfel de custi erau folosite inainte in transportul marfurilor. Acum, in ele sunt expuse creatiile unora dintre cei mai cunoscuti designeri romani

Au studiat in strainatate si si-au transformat pasiunea in afacere. Cat castiga tinerii designeri de bijuterii din Romania

Printre exponate, gasim haine semnate de Andree Badala, cea care a imbracat-o si pe Madonna. Tot aici gasiti creatii semnate: Ioana Ciolacu sau Lana Balana. Expozitia centrala aduna designul de produs si de mobilier. 90% dintre obiecte sunt expuse pentru prima data si au in spate idei originale.

Mihai Gurei, curator: "Reintegrarea tehnicilor traditionale, a mestesugurilor romanesti si materialele traditionale, cum sunt ceramica sau lemnul masiv, pe de alta parte vedem designeri care incearca sa urmareasca trendurile momentului la nivel international si folosesc materiale precum sticla sau marmura, tubulatura metalica subtire"

Publicul este asteptat sa cunoasca si cele mai de succes proiecte de arhitectura precum un refugiu montan, pentru care materialele au fost carate cu elicopterul, sau case din Delta Dunarii.

Maria Neneciu, organizator: "Avem peste 200 de proiecte anul acesta din zona de grafica, ilustratie, design de obiect, arhitectura, dar si moda. practic, noi aratam cele mai bune proiecte din ultimul an, semnate de acesti designeri si arhitecti"

La eveniment paticipa si artisti de peste hotare. Daca in Romania abia incepem sa construim locuri de parcare, nordicii vor sa scape de ele si sa le transforme in locuinte.

Daniel Golling, curator: "Aceasta este marimea unui loc de parcare normal: 2,5 metri cu 5 metri si aceasta imagine arata cata mobila si cat spatiu domestic ar putea sa incape in acest loc"

Intrarea este libera, iar pe langa expozitie, oamenii sunt asteptati si la evenimente conexe, precum Noaptea agentiilor de publicitate sau Noaptea studiourilor de arhitectura.

Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes

Industria care renaste de la zero. Cine sunt tinerii care au pornit branduri de succes "Made in Romania"

School of Motivation

School of Motivation! Sfaturi pentru tinerii care vor sa îşi urmeze visul până la capăt

Ce văd turiştii când intră în România cu maşina: gropi, gunoaie şi ruine

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu pareză cerebrală, are nevoie de ajutor urgent

Ignorat de aleși, fenomenul bullying ia amploare. Mii de copii sunt hărțuiți la școală

Pelerinaj la rezervaţia de bujori de stepă din Zău de Câmpie. Sunt unici în Europa

Doi adolescenți au furat mâncarea și băutura care urmau să fie folosite la o pomană

aleksandra

Tânăra care s-a luptat ani de zile pentru a-și obține actul de identitate a plecat din țară

Un medic vorbește despre ”marea brambureală” din sistemul sanitar: ”Au ras tot ce se putea”

Câțiva protestatari au stat în cap în fața sediului Guvernului, pentru premierul Dăncilă

Federaţia Sindicală Hipocrat, semnal de alarmă privind Legea salarizării: ”Au luat de la unii ca să dea altora”

Primul anger room din România. Clienţii pot sparge obiecte pentru sume cuprinse între 50 și 150 lei

Fără soluții pentru copiii care la 18 ani ies din centrele de plasament. ”Cei mai mulți intră în panică”