Romanian Design Week. Creatiile celor mai talentati designeri din Romania, expuse in Piata Amzei. Intrarea e gratuita

Ultima actualizare: 23-05-2016 07:03

Piata Amzei din Bucuresti a fost transformata intr-un urias spatiu dedicat artei.

De vineri, in loc de zarzavat si legume pe tarabe au aparut, creatiile celor mai talentati designeri romani de produs, mobilier sau haine. Totul se intampla cu ocazia evenimentului ''Romanian Design Week'', cea mai mare expozitie din tara noastra dedicata industriilor creative.

Cunoscuta de-a lungul anilor drept una dintre cele mai scumpe piete ale Bucurestiului, Piata Amzei si-a pierdut rand pe rand, clientii. Desi a fost renovata in 2006, a stat mai mult goala. Acum, hala gazduieste lucrarile designerilor romani. Spatiul a fost reamenajat complet, insa pastreaza elemente din atmosfera de piata.

Arhitectii expozitiei vestimentare s-au inspirat chiar din obiecte gasite aici, in Piata Amzei. De exemplu, astfel de custi erau folosite inainte in transportul marfurilor. Acum, in ele sunt expuse creatiile unora dintre cei mai cunoscuti designeri romani

Printre exponate, gasim haine semnate de Andree Badala, cea care a imbracat-o si pe Madonna. Tot aici gasiti creatii semnate: Ioana Ciolacu sau Lana Balana. Expozitia centrala aduna designul de produs si de mobilier. 90% dintre obiecte sunt expuse pentru prima data si au in spate idei originale.

Mihai Gurei, curator: "Reintegrarea tehnicilor traditionale, a mestesugurilor romanesti si materialele traditionale, cum sunt ceramica sau lemnul masiv, pe de alta parte vedem designeri care incearca sa urmareasca trendurile momentului la nivel international si folosesc materiale precum sticla sau marmura, tubulatura metalica subtire"

Publicul este asteptat sa cunoasca si cele mai de succes proiecte de arhitectura precum un refugiu montan, pentru care materialele au fost carate cu elicopterul, sau case din Delta Dunarii.

Maria Neneciu, organizator: "Avem peste 200 de proiecte anul acesta din zona de grafica, ilustratie, design de obiect, arhitectura, dar si moda. practic, noi aratam cele mai bune proiecte din ultimul an, semnate de acesti designeri si arhitecti"

La eveniment paticipa si artisti de peste hotare. Daca in Romania abia incepem sa construim locuri de parcare, nordicii vor sa scape de ele si sa le transforme in locuinte.

Daniel Golling, curator: "Aceasta este marimea unui loc de parcare normal: 2,5 metri cu 5 metri si aceasta imagine arata cata mobila si cat spatiu domestic ar putea sa incape in acest loc"

Intrarea este libera, iar pe langa expozitie, oamenii sunt asteptati si la evenimente conexe, precum Noaptea agentiilor de publicitate sau Noaptea studiourilor de arhitectura.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO