Recalcularea pensiilor speciale, contestata in instanta de "beneficiari"


Ultimul update: Marti 11 Septembrie 2012 15:31
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Instantele de judecata lucreaza la foc continuu. Dupa bugetarii care cheama statul in instanta pentru salariile taiate, vin acum cei cu pensii speciale.

Practic unul din doi romani, care a beneficiat de aceste legi si i s-a recalculat pensia, contesta acum suma primita. Suma care in cazul unora s-a injumatatit.

Spre exemplu, Anca Galiceanu a lucrat 23 de ani ca stewardesa si a iesit la pensie cu 2500 de lei. Din septembrie, insa, dupa recalculare, a ramas cu 1200. Furioasa, femeia a mers la avocati si a dat in judecata Casa de Pensii si Guvernul.

In afara de aviatori, pensiile au fost pana acum recalculate si pentru fostii parlamentari, diplomati sau angajati ai Curtii de Conturi. Unii au pierdut sume fabuloase. In total, 6250 de oameni au suferit socul recalcularii. Cel putin jumatate dintre ei sunt acum reclamanti.

Cei care au lucrat la lege sunt convinsi ca avocatii nu vor avea castig de cauza. Pana la sfarsitul anului alte 168.000 de pensii, cele militare, vor fi recalculate. Speriati de ce urmeaza, multi au cautat deja ajutor juridic.

 

 

Marian Sarbu: Anul viitor vom avea 3,6 miliarde de euro deficit la pensii
Basescu: Retrimit la Parlament legile privind TVA 5% si pensii neimpozitate
Daca ati muncit in Israel legal, acum aveti drept la pensie si de acolo
VIDEO PROTVPLUS.RO