RCA-ul se scumpeste! Cu pana la 40%


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 01:04
Data publicarii: Miercuri 04 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Scumpiti asigurarea obligatorie pentru masina an de an, insa cand vine vorba si despre despagubiri ne plimbati prin tribunale." Asta gandesc soferii despre companiile de asigurari care anunta iar majorari de pana la 40% pentru politele RCA.

Soferii vor scoate din buzunar aproape 600 de lei in loc de 410 lei cat plateau pana acum pentru o masina de clasa medie.

Motivul este ca asiguratorii sunt obligati sa mareasca plafonul maxim de despagubire de la 300.000 de euro la 500.000 de euro pentru daunele materiale si de la 1,5 milione la 2 milioane de euro pentru daune personale, in caz de accident.

Cu toate astea, companiile de asigurari nu au platit niciodata valoarea maxima a despagubirii, asiguratii fiind lasati sa se descurce singuri chiar daca platesc aceasta polita.

Cristi, de exemplu, are 13 ani si a fost victima unui accident de masina. A fost operat de atunci de 14 ori la picior. Parintii lui au primit din partea asiguratorului doar 20.000 de euro, desi au nevoie de mult mai multi.

Cu alte cuvinte, asiguratorii pun doar pe hartie un plafon generos sub forma de despagubire. In realitate, o polita RCA acopera doar daunele minore.

Iar companiile de asigurari anunta ca vor percepe polite si cu 300% mai mari pentru soferii implicati in accidente. 

Tags: rca,

Se scumpesc asigurarile RCA!
Soferii romani nu mai au bani de RCA, iar CASCO e un vis!
VIDEO PROTVPLUS.RO