Proiect verde pentru Galati. Electrica vrea eoliene de 83 de mil de euro

Dată publicare: 18-04-2011 00:08
Dată actualizare: 30-09-2012 06:31


turbine eoliene

Electrica vrea sa achizitioneze turbine eoliene si servicii de mentenanta pentru un parc eolian in judetul Galati, contract cu o valoare estimata intre 70 milioane euro si 83 milioane euro, fara TVA.

Contractul vizeaza achizitia a 15 turbine eoliene, cu o putere de circa 3 MW, transportul, montajul, punerea in functiune a parcului eolian si servicii de mentenanta si service in perioada de garantie si post garantie, conform unui anunt de intentie al companiei.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 16 mai. Termenul pentru livrarea turbinelor este de 12 luni de la incheierea contractului, iar durata estimata pentru serviciile de mentenanta in perioada de garantie si post garantie este de 20 de ani.

Valoarea estimata a turbinelor este cuprinsa intre 53 milioane euro si 63 milioane euro, iar suma evaluata pentru lucrari de mentenanta variaza intre 17 milioane euro si 20 milioane euro.

Electrica estimeaza ca in august sau septembrie va obtine avizele de constructie pentru o investitie de 160 milioane euro in doua parcuri parcuri eoliene de 50 MW fiecare in localitatile Chirnogeni, in judetul Constanta, si in Frumusita, judetul Galati

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO