Programul Casa Verde se transforma in Casa Verde si Calduroasa

Ultima actualizare: 03-11-2012 00:47

Asociatiile de locatari care vor panouri solare pe bloc, pentru care statul plateste 90% din costuri, sunt obligate sa isi reabiliteze termic cladirea. Iar pentru asta, 80% din suma o da Ministerul Dezvoltarii.


Oamenii trebuie sa stie ca, in urma acestor modificari ale casei, pot plati, in final, aproximativ 65% mai putin la intretinere, spun oficialii.

Ca sa ii convinga pe romani sa intre in program, cei din Ministerul Dezvoltarii au facut cateva calcule. O familie care locuieste intr-un apartament cu doua camere trebuie sa plateasca in medie pentru reabilitarea termica a blocului 700 de euro. Costurile s-ar ridica de fapt la 3500, dar restul e acoperit de Guvern si primarie.

Acolo unde sunt fonduri, si acesti 700 de euro pot fi plati de autoritati, spune ministrul.

In ceea ce priveste panourile solare, Ministerul Mediului vrea ca acestea sa fie montate doar pe blocurile care intra in programul de reabilitare termica.

Familia din acelasi apartament cu doua camere ar urma sa plateasca pentru un sistem de panouri solare 400 de euro. In total, ar fi de 4000, dar statul plateste 90%. Cumulate, programul Casa Verde si cel de reabilitare termica ar costa astfel 1100 de euro.

Dar reducerile la intretinere sunt importante. In trei ani va puteti recupera investitia facuta, spun specialistii.

Afla ce masina iti recomanda specialistul sa achizitionezi in 2009.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO