Programul care îi ajută pe tinerii români să-și dezvolte o afacere. Cine se poate înscrie

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 05 Octombrie 2018 07:13
Categorie: Social

Dacă aveţi între 19 şi 30 de ani, dar nu şi bani, aţi putea fi ajutaţi să demaraţi o afacere în cel mult un an. Mai mulţi mentori în afaceri caută 40 de români cu idei, pe care să-i transforme, printr-un program european, în antreprenori.

Participanţii vor fi învăţaţi inclusiv cum să-şi strângă bani pentru proiecte.

Ruxandra are 29 de ani, iar de mai bine de două luni a renunţat la meseria de grafician design şi luptă ca ideea ei de afacere să intre pe piaţă.

Ruxandra: "Noi vrem să facem o aplicaţie care culege pozele de pe instagram şi facem tablou cu ele şi le trimitem acasă. Aşa arată tabloul. Te conectezi cu contul de instagram şi bifezi pozele."

Reporter: "Ai bani pt afacerea asta?"

Ruxandra: "Nu, nu am."

Reporter: "De câţi bani ai nevoie?"

Ruxandra: "De 2.000 de euro''.

Tinerii care au între 19 şi 30 de ani cu o idee de afacere, însă fără un plan pus la punct şi fără bani, se pot înscrie în proiectul internaţional ''Creative Business Studio'', prin care vor fi ajutaţi să-şi pornească propriile afaceri creative.

Daniel Matei, manager Impact HUB: ''Când spunem creativ ne referim la domenii precum design interior, arhitectură, papetărie, fashion, mobilier. Toată zona aceasta care are o notă cretivă în dezvoltarea afacerii."

Reporter: "Practic pot să fac o husă de telefon altfel?"

Daniel Matei: "Da, iar programul te ajută să înveţi cum să-ţi dezvolţi businessul de vânzare, de la părţile legale la marketing PR, model de afacere, vor fi ghidaţi de mentori''.

Practic, până în luna martie a anului viitor, tinerii vor fi instruiţi de specialişti în afaceri şi vor învăţa cum să evite principalele greşeli întâlnite de un antreprenor la început de drum.

Anca, mentor: "Eşti tentat să îţi alegi un partener cu care nu eşti bine aliniat. Dacă eşti un tânăr care vrea să fie milionar din propria afacere până la 30 de ani trebuie să ai un plan pus la punct: în ce ordine vei lansa produsele, pe ce pieţe vrei să intri''.

Cei care se vor înscrie în program vor fi ajutaţi să îşi strângă şi banii de care au nevoie pentru a intra efectiv pe piaţă. Asta se va întâmpla prin campaniile de crowdfunding - adică platforme online.

Aici tinerii pot testa dacă afacerea lor ar avea succes, dar pot strânge bani de la potenţiali clienți, în avans, iar ulterior să se folosească de fondurile strânse pentru a dezolta produsul. În schimb, finanţatorilor le oferă recompense.

Cum au făcut aceste tinere. Au strâns 2.000 de euro pentru a se apuca de afacerea cu covoare. Au pus un videoclip pe o platformă de crowdfunding şi au strâns primele comenzi.

Le livrează deja în Anglia, Germania sau Franţa şi le produc tocmai la o firmă din China pentru că în România nu au găsit o fabrică de calitate.

Flavia: ''Ele sunt handtufting, o tehnică manuală, cu lână din Noua Zeelandă, căptuşite cu bumbac. Prima colecţie a fost cu motive tradiţionale româneşti, a doua colecţie este tot inspirată dintr-un concept românesc cultural, Cucuteni''.

Programul pentru viitorii antreprenori începe în 29 octombrie şi se desfăşoară în Bucureşti, Cluj Napoca, Madrid, Vigo, Siracuza şi Lisabona. Va dura 5 luni, iar la final, din fiecare oraș, vor fi aleşi 10 finalişti, care vor participa gratuit la un curs de instruire în Madrid.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

200.000 lei nerambursabili de la stat pentru deschiderea unei afaceri. Care sunt condițiile
200.000 lei nerambursabili de la stat pentru deschiderea unei afaceri. Care sunt condițiile
VIDEO PROTVPLUS.RO
mos craciun
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
alistmagazine
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”