Primire "romaneasca" pentru japonezii veniti in portul Constanta cu un vas de croaziera de lux

Ultima actualizare: 18-10-2012 16:08

De o experienta pur romaneasca au avut parte sambata turistii japonezi veniti la Constanta cu o luxoasa nava de croaziera. Acostarea ei in port deschide sezonul pentru toate celelalte nave care o vor urma.

Constanta nu abunda in atractii pentru vizitatori, dar cei care au pus sambata piciorul acolo pe pamant romanesc au facut cunostinta rapid cu personaje neaose de pe la noi: cersetorii bucurosi sa vada turisti la orizont si taximetristii gata sa-i plimbe pe bani frumosi oriunde.

"Oceanic" este prima din cele peste 45 de nave de croaziera care vor acosta sezonul acesta in portul Constanta. Mare parte dintre turistii veniti tocmai din Tara Soarelui Rasare erau nerabdatori sa viziteze minunatiile Constantei. Asa ca s-au apucat sa-si exerseze cunostintele de limba romana cu taximetristii.

Doamnele care au purtat negocierea s-au dovedit demne urmase ale samurailor si au refuzat oferta taximetristilor romani.

Refuzul le-a picat prost taximetristilor care se stransesera in zona dupa mirosul profitului. Si-au varsat furia asupra echipei PRO TV, care a indraznit sa se ofere sa-i duca pe cativa turisti pana la Techirghiol.

Odata ajunsi in centrul vechi al Constantei, oaspetii au facut cunostiinta cu un alt personaj autohton: cersetorul. Mic si dragalas, dar insistent ca un scai.

Initial, a doamna mareste pasul, usor speriata, pentru ca asta nu i s-a intamplat niciodata acasa, in Japonia. Nu a vazut niciodata un cersetor acolo si tocmai de aceea intelege greu ca baiatul va pleca abia cand ii da ceva maruntis din poseta.

Lasam in urma Constanta si ajungem la Techirghiol, a carui faima a ajuns pana in Japonia. Acolo, oaspetii nu primesc paine si sare, ci... coliva.

Revigorate de preparatul traditional, turistele s-au grabit sa se bucure de o baia in lacul Techirghiol si de faimoasa terapie cu namol.

Nava "Oceanic", la bordul careia calatoresc oaspetii nostri, ridica ancora sambata seara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO