Prima zi de inscrieri pentru clasa intai, prima zi cu probleme!

Dată publicare: 16-03-2009 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 04:33


Practica bate teoria chiar din prima zi in care toate scolile din Capitala ar fi trebuit sa afiseze cate locuri disponibile au pentru clasa intai.

Degeaba a cerut inspectoratul, transparenta.

Parintii care ii acuza pe directori ca nu fac publice listele, ca se fac inscrieri pe favoruri si nu in functie de criteriile legale au deocamdata dreptate.

Facem un prim popas la scoala 150 din cartierul Cotroceni. Aici nu numai ca nu gasim afisata o lista cu inscrieri, dar aflam si ca institutia are propriile reguli.

Fara liste se merge si la scoala 146, pe soseaua Panduri, unde sunt deja parinti suparati si cereri care depasesc numarul de locuri aprobate.

Parintii o tin pe a lor si sustin ca listele cu numele copiilor stau in sertar, desi prioritate au din start cei care stau in zona si cei care au un frate mai mare inscris la scoala respectiva.

La Scoala Centrala, surpriza. Am gasit totusi un anunt mic, cu 79 de inscrisi pe 75 de locuri si... atat. Lipsa listelor ii uimeste pe oficialii din inspectorat.

Inscrierile au loc pana in data de 1 mai iar batalia se da pe 13 mii de locuri. Parintii pot sesiza oricand inspectoratul, daca directorii de scoli refuza sa afiseze situatia la clasa I.

Tags: scoli, ilegalitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO