Prima noapte de distractie la sarbatoarea Bucurestiului. Expozitii 3D, tango si concerte in aer liber, cu mii de spectatori

20-09-2014 07:32


Centrul Capitalei a rasunat vineri seara de ritmuri rock, folk si latino. Si mii de oameni s-au plimbat dintr-o piata in alta, in prima noapte de distractie de la sarbatoarea Bucurestiului.

Au fost expozitii 3D, cursuri gratuite de tango argetinian si concerte in aer liber. Totul pentru a sarbatori cei 555 de ani de la prima atestare documentara a Capitalei.

In Piata Universitatii, au urcat pe scena unele dintre cele mai cunoscute trupe bucurestene de rock. La doar cativa metri distanta, intr-un spatiu SF, curiosii puteau vizita o expozitie 3D. Intr-un cocon urias, trecatorii nu se mai saturau sa admire picturile interactive.

In tot acest timp, in Centrul Vechi, bucurestenii si turistii erau invitati la dans. 14 scoli de dans s-au unit zilele acestea pentru a le transmite si altora pasiunea miscarilor ritmate pe muzica.

Giorgio Panico, organizator: "Ideea a fost sa aducem la oameni dansul nu numai tangoul. Se potriveste foarte bine cu oamenii, pentru ca dansul e o arta, e ceva natural. Uitati-va cati copii sunt aici si ei fara nicio rusine se baga in pista si danseaza."

Si sambata seara cei interesati vor avea parte de concerte si expozitii care mai de care mai interesante. Spre exemplu, de la ora 23:00, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant, pe care se va proiecta iMapp Bucharest 555, un spectacol multimedia unic în Europa.

VIDEO PROTVPLUS.RO