Jurnalul emoționant lăsat de un copil de 13 ani, care știa că mai are puțin de trăit

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 07 Aprilie 2019 19:54
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2019 18:28
Categorie: Social

"30 de secunde până în Rai, iar lumea vrea să mai stai''. Este titlul unui jurnal scris de un adolescent care din păcate nu mai este printre noi.

A murit la doar 13 ani îngenunchiat de boală. Însă, oricât ar fi de cumplită povestea lui ascunde şi un bine imens. Cristi s-a stins împăcat.

El a avut şansa să fie ingrjit de o femeie care l-a luat din spitalul în care l-au abandonat părinţii naturali. Ei nu i-a păsat că nu este perfect şi o vreme au luptat împreună. De un astfel de ajutor au nevoie cel puţin 800 de copii din România cu suferinţe groaznice şi prea puţin noroc să fie  vreodată adoptaţi.

Adelina citeşte pentru a mia oară rândurile scrise de Cristi în jurnal. Cuvinte amare, care îi scrijelesc sufletul. În fapt, gândurile unui adolescent care a ştiut că la 3 ani a fost luat dintr-un pătuţ de spital unde a fost părăsit pentru că era prea bolnav. Pentru Adelina nu a contat.

Adelina: ''În primele luni refuza să îşi amintească că acolo a fost locul unde a fost deşi, îmi arăta ”uite acolo am stat” apoi a devenit aşa o parte din ceea ce ne face speciali, ”de ce m-ai ales tu pe mine şi spune-mi cum a fost ziua aia”. Era speriat să nu îi iau adidașii, pentru că el crescând în secția de terapie intensivă, era ritualul, aşa îl descălţai şi îl puneai în pat, era ritualul de abandon şi dormea încălțat "

Ea l-a iubit şi atât. Nu s-a gândit niciodată că povestea lor unică avea să dureze doar 11 ani.

Adelina: "Te rupe durerea, e momentul ăla în care te trezeşti dimineaţă şi în care a fost o liniște. După Cristi ăla al meu urla în faţa mea şi urlam şi eu, şi au venit şi cei de la ambulanţă şi am momentul ăla atât de clar. Și l-au resuscitat şi mi-au zis că nu îşi mai revine şi nici atunci nu realizam moartea lui Cristi. Mă trezeam în fiecare dimineaţă şi nu-l mai aveam."

În urma băiatului, a rămas mărturie jurnalul, niciodată deschis de ea până atunci. L-a numit dureros: "30 de secunde până în Rai, iar lumea vrea să mai stai''.

Adelina: "El m-a anunţat că o să moară, numai că eu nu eram în stare să văd asta."

Au trecut 5 ani de atunci, însă sufletele lor au rămas tot unite până dincolo de lume. Adelina s-a luptat să meargă mai departe, iar puterea ei are şi un nume: Andrei - un băieţel lepădat şi el în acelaşi spital în care l-a găsit pe Cristi.

Adelina: "Mi s-a spus că are tot aceeaşi malformaţie şi deja ştiam ce înseamnă. Știam că la 11 luni cât avea cel mic e complet depăşit şi el medical şi le-am zis imediat o să îl iau, deci vreau să îl iau şi m-am dus să îl văd era foarte rău şi am realizat că aşa am pornit şi cu Cristi."

Dar, pe Andrei a reuşit să îl salveze. Puştiul a fost operat, iar acum este bine. Râd şi se joacă, sunt fericiţi. Continuă să ajute copiii pe care nu îi vrea nimeni pentru că nu sunt sănătoşi. Jurnalul lui Cristi îl poartă cu ea mereu. Doar aşa funcţionează acum: "împarte la o altă parte care să se împartă mai departe"

În România sunt 800 de copii uitaţi intenţionat de părinţi în seama statului iar unii nici măcar nu pot fi adoptaţi. Cei mai mulţi suferă de boli cumplite şi nu îi vrea nimeni.

MIhaela Ungureanu- director DGASPC Sector 3: "În general persoanele care vor să adopte au o părere o imagine despre acel copil şi de cele mai multe ori vin cu un ţipar cu nişte aşteptări cu o imagine despre acel copil

Sunt extrem de rare inclusiv cazurile în care familiile sunt dispuse să ajute fetiţe şi băieţi cu handicap.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Caz uluitor în Suceava. Vârsta șoferului care a spulberat mașina de poliție ce îl urmărea
Caz uluitor în Suceava. Vârsta șoferului care a spulberat mașina de poliție ce îl urmărea
FULLSCREEN
Jurnalul emoționant lăsat de un copil de 13 ani, care știa că mai are puțin de trăit
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Suberek
Șuberek, pleșcavița sau palanete. Noile mâncăruri stradale preferate de români
Mii de oameni din toată țara au participat la pelerinajul de Florii
Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
Imagini greu de privit. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un magazin, înainte de Florii
Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă
Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Alba Iulia: ”Un sentiment foarte pofund"
Maria - caz social
O asistentă medicală, mama unei fetițe de 8 ani, are nevoie de ajutor. Cum puteți dona
Liste de așteptare pentru cei care vor cozonaci pe masa de Paște. Cu cât se vând
Concediu suplimentar pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro
Masa de Paște, reguli de respectat la capitolul ”ouă”. Diferențele dintre cele 4 categorii
Concert caritabil pentru copii abandonați, care suferă de boli incurabile
Povestea lui Andrei, un tânăr cu o formă rară de cancer. Cum îl puteți ajuta