Pirateria online: Ce este legal, ce este ilegal pe DC++ sau torente?

Dată publicare: 23-07-2010 00:00
Dată actualizare: 04-11-2012 14:28


pirateria online

Muzica, filme, carti, orice se gaseste pe internet. Multi descarca astfel de continut cu ajutorul programelor de sharing si permit mai departe altor utilizatori sa preia diverse materiale.

Legea spune asa: "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual".

Programele de tip DC++ in sine NU sunt ilegale, prin urmare poti sa le folosesti linistit in continuare. Problema apare in momentul in care alegi materialele de share. Astfel, daca materialele din calculatorul tau devin publice si lasi alti utilizatori sa descarce continut protejat, acest lucru se considera infractiune.

Download-ul, ilegal?

Nu, ce descarci si ramane in calculator doar pentru tine este in regula din punct de vedere legal. Chiar daca acel continut este piratat, cat timp nu il pui la dispozitia altora, nimeni nu te poate urmari. Asadar, atentie la sharing!

Afla mai multe amanunte pe www.incont.ro

Sursa: incont.ro

Tags: piraterie,


VIDEO PROTVPLUS.RO