Paza trece primejdia, dar goleste si buzunarul! Cat costa securitatea casei

Dată publicare: 27-12-2010 00:00
Dată actualizare: 02-11-2012 15:28


Sisteme de securitate cu bariere de infrarosu, acces cu amprenta digitala sau videointerfon care memoreaza fizionomia vizitatorului, cam asa incearca sa se protejeze de hoti romanii in perioada sarbatorilor.

Indiferent ca sunt plecati la munte sau in scurte vizite, romanii vor sa se asigure ca locuinta este in deplina siguranta si apeleaza la sisteme antiefractie care mai de care mai sofisticate.

Adrian Panait este din Bucuresti si s-a decis sa isi protejeze casa. Nu a fost calcat niciodata de hoti, insa, cum spune el, paza buna trece primejdia rea. Ii place sa doarma linistit noaptea, mai ales daca e plecat in concediu.

Ca el, foarte multi romani au decis ca trebuie sa isi securizeze casele, mai ales ca numarul de spageri de locuinte a inregistrat o crestere in ultima perioada. Automat, oferta s-a diversificat. Exista sisteme care va avertizeaza, sperie hotul, alarmeaza firma de paza.

O alta inovatie in domeniu este aparatul de ceata. Un dispozitiv care, odata conectat la sistemul de alarma, se declanseaza in acelasi timp la o eventuala patrundere prin efractie

In Romania, instalarea unui dispozitiv considerat clasic costa in jur de 1.500 de lei. Montarea unor camere de supraveghere aduce un plus de cheltuiala, avand in vedere ca un singur aparat poate costa de la 100, la 3.500 de lei. La toate se adauga si un aparat pentru inregistrarea si stocarea imaginilor, intre 500 si 3.000 de lei. Cine vrea insa sa isi doteze locuinta si cu videointerfon ar mai putea achita inca 500 de lei, iar daca isi doreste ca de jur imprejurul casei sa aiba si bariere cu infrarosu, atunci bugetul va fi mai sarac cu 1.000 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO