Parcarea subterana de la Universitate a fost deschisa. Cum arata si care sunt tarifele. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 18-11-2012 04:15
Parcarea subterana de la Universitate a fost desch...
Parcarea subterana de la Universitate a fost desch...

Bucurestenii au de joi la dispozitie peste 400 de locuri noi de parcare. Dupa 2 ani de la inceputul lucrarilor si o investitie de 10 milioane de euro, parcarea subterana de la Universitate este gata.

E drept, cu intarzieri cauzate mai ales de cercetarile arheologice din zona.

Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe ora in timpul zilei, pana la ora 20.00, si la un leu pe ora de la 20.00 pana la 06.00. Tot un leu va fi pretul unei ore de parcare in zilele de sambata si duminica.

In primele doua saptamani de la deschidere, pana la inceputul lunii decembrie, municipalitatea acorda o promotie, parcarea fiind gratuita in acest interval.

Abonamentele lunare cu timp nelimitat sunt de 499 de lei pentru autoturisme si 199 de lei pentru motociclete. De asemenea, municipalitatea a introdus si doua abonamente flexibile, cu timp de parcare de zece ore. Astfel, cei care vor sa parcheze zece ore pe zi vor plati pe abonamentul lunar 349 de lei, iar cei care vor sa isi lase masinile noaptea vor da 149 de lei pe luna.

Parcarea este prevazuta cu patru automate monitorizate, care permit plata directa sau cu carduri bancare. Totodata, parcarea are un dispecerat in care sunt centralizate toate sistemele de monitorizare si alarmare, respectiv detectia pentru incendiu, alarma pentru furturi, sistemul managementului auto, dar si o alarmare pentru depasirea concentratiei de CO2.

La fiecare intrare in parcare este indicat numarul de locuri disponibile la fiecare nivel. Totodata, fiecare nivel este diferentiat printr-o culoare si prin imprimarea unui animal. Astfel, nivelul unu al parcarii este reprezentat de hipopotam, nivelul noi de crocodil, iar cel de-al treilea de morsa.

In cadrul parcarii subterane exista prize unde se pot incarca autovehiculele electrice, precum si locuri speciale pentru persoanele cu handicap, care sunt situate in apropierea liftului. La nivelul trei subteran a fost prevazut un adapost de aparare civila.

La inceputul anului viitor, reprezentantii municipalitatii vor sa dea in folosinta o spalatorie auto, la nivelul unu subteran.

Parcarea subterana de la Piata Universitatii are 425 de locuri pentru autoturisme si 21 de locuri pentru motociclete. Soferii pot intra din strada Academiei si din strada Toma Caragiu, avand o iesire pe Bulevarul I.C. Bratianu, spre Muzeul de Istorie. Prin strada Toma Caragiu se poate ajunge la parcarea subterana atat cu liftul, cat si pe scari.

La amenajarea peisagistica la suprafata a parcarii a fost utilizata si piatra cubica recuperata de pe Bulevardul Aviatorilor, pe langa betonul alb turnat pe locul unde s-au aflat ruinele Bisericii Sfantul Sava. Reprezentantii municipalitatii au precizat ca proiectul a avut in vedere sa reconstruiasca spatiul dupa imaginea acestuia din 1934.

Pe strada Toma Caragiu a fost interzis accesul masinilor la suprafata. Pe cubul de sticla al casei lifltului, amplasat pe strada Toma Caragiu, au fost inscriptionate date istorice si imagini relevante pentru aceasta zona a centrului Capitalei.

Reprezentantii municipalitatii au precizat ca piata nou amenajata va fi timp de doua luni pe an un spatiu expozitional in aer liber care se va numi "Contrast" si care va fi dedicat artei contemporane. De asemenea, au fost montati 25 de stalpi de iluminat si sisteme de iluminare care pun in valoare statuile readuse in Piata Universitatii, iar intre piata si cladirile invecinate au fost montati aproximativ 50 de mesteceni si stejari rosii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO