(P) Alitalia - Performanta de functionare pe primul trimestru al anului 2011

09-06-2011 08:56


aeroport

Consiliul de Administratie al companiei Alitalia – Companie Aeriana Italiana - prezidat de Roberto Colaninno, s-a intrunit pentru a discuta bilantul Grupului pentru primul trimestru, prezentat de Administratorul Companiei, Rocco Sabelli.

 

Vezi ofertele verii de la Alitalia

In primul trimestru, veniturile totale au fost de 684 ml.€, reprezentand o crestere de 7,1%, comparativ cu veniturile de 639 miloane de euro inregistrate in primul trimestru al anului 2010.

Numarul de pasageri transportati a fost de 4,8 ml., insemnand o crestere de 1,8% fata de primul trimestru al anului 2010. Coeficientul de incarcare pentru perioada analizata a fost de 64%, incadrandu-se in cifra aferenta perioadei corespunzatoare din 2010. Volumele de trafic au fost afectate de crizele din Africa de Nord si de cutremurul din Japonia, ambele piete fiind deosebit de importante pentru compania Alitalia.

Inca din luna aprilie 2011 s-a inregistrat o crestere a numarului de pasageri transportati, care a cunoscut o crestere de peste 12% fata de aceeasi luna a anului trecut, indicand o tendinta de crestere substantiala in volume pentru al doilea trimestru.

Rezultatul din exploatare (EBIT) s-a ridicat la – 85 ml.€, in conformitate cu obiectivul, respectiv o imbunatatire de aproximativ 30 ml.€, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, in timp ce venitul net a fost de -89 ml.€, respectiv o imbunatatire de 43 ml.€, comparativ cu aceeasi perioada
din 2010.

Imbunatatirea a fost realizata in ciuda costurilor suplimentare legate de pretul crescut al combustibilului, de dezvoltarea flotei planificate si de impactul crizelor din Africa de Nord si Japonia,
costuri estimate la mai mult de 100 ml.€.

Avand in vedere tendinta din primul trimestru, prognoza pragului de rentabilitate a fost confirmata pentru anul 2011, in pofida tensiunilor in curs de desfasurare asupra preturilor la combustibili si a incertitudinilor privind redresarea pietelor din Africa de Nord si Japonia.

La 31 Martie 2011, gradul de indatorare financiara neta era de 876 ml.€, din care 729 ml.€ reprezentau datorie pe flota detinuta; profitand de impactul pozitiv al cursului de schimb euro/dolar SUA, in aprilie 2011, Alitalia a finalizat o tranzactie de schimb valutar, transformand datoria fostei flote, detinute anterior, in dolari SUA; la sfarsitul primului trimestru 2011, se inregistra o valoare de cash-flow (inclusiv linii de credit neutilizate) de 326 ml. €.

Privind performantele de functionare, comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, perioada ianuarie-aprilie 2011 a inregistrat o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste calitatea si fiabilitatea serviciilor, care au atins niveluri de excelenta. Punctualitatea a ajuns la 91%, regularitatea la 99,8%, numarul de bagajele pierdute pentru fiecare 1.000 de pasageri a fost de 5,8 (aproximativ la jumatate, comparativ cu anul trecut).

Alitalia a primit premiul "Euro Annies 2011" , acordat acesteia ca si companie aeriană de linie din Europa care a lansat cel mai mare numar de rute noi în 2010 si 2011.

Incepand cu luna august 2011, Alitalia va deschide 26 de noi rute, incluzand 4 rute intercontinentale, 7 rute nationale si 15 rute internationale. Printre noile destinatii de marca ale companiei Alitalia se numara : Miami (de la Milano- Malpensa), Los Angeles, Beijing, Rio de Janeiro, Amman, Viena, Toulouse, Malaga, Amsterdam (de la Florenta).

Pe langa acestea, in cursul perioadei luate in considerare de portalul anna.aero, in plus fata de cele 26 de rute noi deschise de catre Alitalia, Air One a lansat 14 noi rute din Milano -aeroportul Malpensa din care 7 rute in 2010 si alte 7 in sezonul de vara actual. Pana in prezent, Air One opereaza un total
de 21 de destinatii din Milano- aeroportul Malpensa.

Sursa: Pro TV

Tags: alitalia,

VIDEO PROTVPLUS.RO