Orașul Baia Mare, sufocat de gunoaie. „E un focar de infecție. O situație dezastruoasă”

Ultima actualizare: 03-01-2022 17:38

Orașul Baia Mare riscă să devină un adevărat focar de infecție, după ce de mai bine de 3 săptămâni e sufocat de gunoaie.

Autoritățile locale nu au mai plătit firma care adună deșeurile, iar situația e tot mai gravă, mai ales că după sărbători s-au adunat munți de ambalaje și resturi. În plus, firma de salubrizare a ridicat toate pubelele, fără nicio explicație.

Baia Mare arată dezolant, de zile-n șir, iar oamenii sunt la capătul răbdării.

Localnic: „Saraca Baia Mare, ce a ajuns? Rampă de gunoi a ajuns...”.

Mai mult, ca situația să fie și absurdă, firma de salubritate și-a strans cele 700 de pubele. Acum, oamenii sunt nevoiți să transporte resturile pe maldărul de gunoaie.

Localnică: „E un focar de infecție. O situație dezastruoasă”.

Asociatia de gestionare a deșeurilor a încercat să medieze conflictul dintre primărie și firma de salubrizare, însă până acum nu s-a ajuns la nicio soluție de compromis.

Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM: „Am avut runde de medieri în speranța că vom gasi înțelegere ca Primăria să achite o mare parte din datorie. Primăria a făcut o platî parțială de 1,9 milioane de lei. Vedem ce înseamnă această dispută între Primărie și firmă. Nu acceptăm abuzul pe care firma îl face”.

Cu munți de gunoaie prin tot orașul, autoritățile îi asigură totuși pe localnici că situația va avea, la un moment dat, o rezolvare.

Doru Dăncuș, viceprimar Baia Mare: „În 3-4 zile, situația va reveni la normal și vor fi colectate toate deșeurile de la toate persoanele fizice din oraș”.

Comisarii de Mediu au amendat primăria cu 50.000 de lei pentru că a depozitat deșeuri pe o rampă neautorizată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO