Om al străzii din Slatina, de nerecunoscut, după ce a fost tuns și spălat. Cum arată acum ”Iisus”. FOTO

om al străzii
gazetanoua.ro

Un om al străzii dn Slatina, pe care oamenii l-au poreclit ”Iisus”, a devenit de nerecunoscut după ce a fost tuns, aranjat și spălat.

Ani de zile, Marcel Ciocîrlan, a umblat desculț, cu plete şi barbă, refuzând ajutorul semenilor. Acum, bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci și nu mai arată ca acum câteva zile, prin grija personalului de aici, relatează gazetanoua.ro.

Edilul Slatinei nu a rămas insensibil la drama lui Marcel Ciocîrlan, cel care colindă de ani buni străzile oraşului desculţ, cu barbă şi plete. Pentru ca olteanul să nu îşi mai petreacă şi iarna aceasta în adăpostul improvizat din cartierul Zahana, primarul Emil Moţ a găsit o soluţie pentru omul străzii. Preluat de poliţiştii locali, omul, ce este de loc din Scărişoara, a ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci.

Deşi a fost supus ani în şir unor temperaturi extreme şi a dormit sub cerul liber, medicii au constatat că acesta se află într-o stare îmbucurător de bună.

”Am reuşit să aflăm câteva date despre el, deşi acum se află în perioada de acomodare. A venit foarte speriat, stresat. L-am tuns, l-am bărbierit, i-au fost făcute duşuri călduţe pentru că ne-a fost frică de degerături, dar nu am constatat niciuna. El a făcut o şcoală profesională, a lucrat ca zidar prin Bucureşti, nu are copii şi este din Scărişoara. Are în schimb un frate, dar pentru a afla mai multe trebuie să facem o anchetă socială. El ne-a spus că a mai fost internat aici în 1994 şi am căutat în documente şi aşa este, apare cu o boală psihică serioasă. Surprinzător, somatic arată bine, este bine hrănit. Deşi nu primea mâncare direct de la oameni, erau câţiva care îi lăsau plăsuţe cu mâncare pe anumite trasee pe care el le frecventa. Câte ierni au trecut peste acest om, mă aşteptam să aibă degerături, cu degetele necrozate, dar nu are. Starea lui generală foarte bună are legătură şi cu zecile de kilometri pe care le-a făcut. De câte ori l-am văzut în Slatina, era în mişcare continuă”, a spus medicul Mariana Leancă, cea care se ocupă de acest pacient.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Deşi vizibil afectat de condiţiile în care a trăit în ultimii zece ani, Marcel Ciocîrlan, care are 56 de ani, îşi aminteşte crâmpeie din viaţa sa. Casa bătrânească din Scărişoara, dar şi imaginea părinţilor săi îi produc emoţii intense. Este timid, însă dornic să împărtăşească din viaţa sa amară.

”Am 56 de ani, nu am fost căsătorit şi nu am copii. Părinţii mei au murit, dar fratele meu trăieşte. Şapte luni am luat şi eu pensie, dar am ajuns la puşcărie, după ce am dat foc la lucerna unui vecin. Acasă nu aveam ce să mănânc, iar din 2003 am plecat pe străzi, m-am învăţat cu frigul. Mă mai duceam pe acasă, la Scărişoara, mă uitam peste gard. Pe stradă, nu primeam ajutor de la oameni, pentru că găseam multă mâncare la gunoi. Am găsit jumări, mămăligă… Acum le-au băgat în pământ şi mulţi ca mine nu mai au ce să mănânce”, a spus Marcel Ciocîrlan, care a găsit şi puterea să zâmbească la gândul că de acum va avea o viaţă mai bună.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Omul străzii considerat ''erou'' după atacul de pe Manchester Arena a fost condamnat
Omul străzii considerat ''erou'' după atacul de pe Manchester Arena a fost condamnat

Un om al străzii considerat erou pentru că a ajutat mai multe persoane rănite şi după un atac cu bombă care a avut loc anul trecut în Marea Britanie în timpul unui concert pop, a fost trimis la închisoare după ce a recunoscut că a jefuit două victime.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.