O strada din centrul Bucurestiului, deschisa pietonilor pentru un targ ca pe vremuri. Legendele din jurul ei
Atmosfera relaxanta de vacanta a cuprins sambata o straduta din Bucuresti. Festivalul "Zilele lui Zamfirescu" si-a propus sa inchida, o data pe an, strada "Putul lui Zamfir" si sa o redea oamenilor.
Toate pravaliile s-au mutat in strada, iar trecatorii s-au bucurat de atmosfera targurilor din secolul XIX, cand a trait si Zamfir, un boier vestit care avea o fantana si a dat numele strazii.
Pe straduta din cartierul Dorobanti, oamenii grabiti cu expresii incruntate s-au transformat pentru o zi in petrecareti cu fete luminoase, iar din masini s-au auzit doar acorduri de vioara. Se sarbatoresc zilele lui Zamfirescu.
De-a lungul a 400 de metri, de o parte si de alta a strazii, s-au intins tarabe cu vinuri scumpe, haine si tablouri, iar proprietarii restaurantelor au invitat trecatorii la degustat.
Oamenii care au birouri ori restaurante pe aceasta strada au vrut macar o data pe an sa retraiasca atmosfera unor timpuri de mult apuse, cand strada era doar a pietonilor. Ideea i s-a parut buna si Isabelei, o fetita de 9 ani care vrea sa schimbe lumea.
Reporter: Ce inseamna un oras mai bun pentru tine?
Isabela: Pai un oras mai bun pentru mine inseamna sa pictam bancile, sa fie totul curat joia, sa nu mai mearga nimeni la scoala.
Spre capatul strazii, dupa ce au baut si mancat bine oamenii s-au apucat si de sport. Se spune ca in trecut pe aceasta strada erau puturile cu cea mai buna apa potabila din Bucuresti. Asa ca, daca simtiti nevoia sa va racoriti nu e nevoie sa mergeti pana la mare. Pentru o zi, in fiecare an, aceasta strada se inchide, iar cei care vin aici se simt ca intr-o adevarata vacanta.
Legenda spune ca una dintre fantanile de pe aceasta strada se afla in curtea boierului Zamfir, iar oamenii l-au pomenit si cand n-a mai fost, ca sa-i multumeasca pentru apa rece pe care le-o dadea trecatorilor insetati.