O casă nouă pentru trei fetițe rămase fără mamă, prin proiectul Magic Roof


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 20:27
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 08:15
Categorie: Stiri Sociale

O familie greu încercată de soartă din Neamț va avea motive să zâmbească în prag de sărbători.

Trei fetițe, rămase fără mamă din cauza unei boli cumplite, se vor muta în curând într-o casă nouă, împreună cu tatăl lor.

Totul datorită unor voluntari, care, impresionați de drama copilelor, au pus umărul pentru a îndeplini una dintre ultimele dorințe ale femeii - aceea de a avea un cămin.

Lucrările avansează văzând cu ochii și sunt șanse mari ca micuțele să îl aștepte pe Moș Crăciun în locuința ridicată de la zero.

În urmă cu doi ani, soția acestui bărbat a murit răpusă de cancer. De atunci, el are grijă singur de cele trei fete ale lor - de 6, 11, respectiv 12 ani. Mereu a visat să ridice o casă pentru familia lui. A muncit și în străinătate, dar mai toți banii pe care îi câștigă îi folosea pentru tratamentul femeii. Așa că părintele și copilele își duc și acum traiul într-o locuința socială.

„Își dorea fiecare copil să aibă camera lui și noi doi să avem camera noastră. Cel mai mult îi plăcea să fie casă plină de flori roată împrejur. Iubea foarte mult florile”, spune Vasile.

Nu mică i-a fost mirarea când a aflat că 26 de voluntari de la Universitatea Tehnică de Construcții București îi vor îndeplini visul.

„Am crezut că e o glumă prima oară. E uimitor, s-au mișcat repede”, spune Vasile Apetrei.

Alexandru Năfureanu, managerul proiectului Magic Roofs: „Ideea proiectului a plecat din momentul în care colegele mele au fost să ducă pachete familiilor pe care le avem cumva în atenție. Văzând în ce condiții locuiesc, am demarat discuțiile despre cum am putea să îi ajutăm motiv pentru care am ajuns la acest rezultat”.

Autorizațiile au fost obținute în scurt timp și oamenii cu suflet mare muncesc de zor pe șantier. Iar de la o oră la altă, casa mult visată prinde contur.

În ritmul în care se lucrează acum și dacă vremea va fi bună, locuința va fi gata în curând și familia își va putea petrece sărbătorile în casă nouă. Costurile depășesc 50.000 de euro. Banii provin din sponsorizări și donații.

După MagiCAMP, MagicHOME și MagicHELP, Asociația Magic a demarat proiectul MagicROOFS.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33