NOAPTEA MUZEELOR 2014. Sute de mii de romani sunt asteptati. Surpriza pregatita in Cimitirul Bellu pentru cei cu sange rece

Dată publicare: 16-05-2014 19:40
Dată actualizare: 19-05-2014 00:02


Se anunta un sfarsit de saptamana incitant pentru romanii care iubesc frumosul si apreciaza valorile. Sute de mii de oameni sunt asteptati sambata la ''Noaptea Muzeelor".

Peste 150 de institutii de cultura din toata tara figureaza in programul acestui eveniment atat de iubit de public.

In Capitala, 33 de muzee, case memoriale si lacasuri de cult vor putea fi vizitate gratuit.

La Muzeul ''George Enescu'', in spatiul de poveste al Palatului Cantacuzino si pe muzica marelului compozitor, vor avea loc inclusiv ateliere de origami.

Silvia Costin, muzeograf: "Din ora in ora vor avea loc spectacole de dans, muzica si imagine".

Pasionatii de istorie se pot indrepta catre Muzeul Militar. La 100 de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial, in care au pierit peste un milion de romani, o expozitie de armament si uniforme reda dramatismul luptelor.

La Muzeul Aviatiei pot fi vazute 60 de aparate de zbor. Dintre acestea, o serie completa de MIG-uri, o replica a avionului lui Traian Vuia, avioane de vanatoare, dar si elicopterul familiei Ceausescu.

Una dintre principalele atractii ale Muzeului Aviatiei este un IAR 80, cel mai de succes avion de vanatoare din istoria noastra, cu care Romania a obtinut peste 2000 de victorii aeriene in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Iar acum, ceea ce-l face cu adevarat important este ca nicaieri in lume nu mai exista un astfel de model.

La Muzeul National de Arta vor fi deschise galeria de arta veche romanesca, dar si o expozitie dedicata anului Brancoveanu.

Puteti, insa, sa incepeti acest periplu de la Muzeul Satului. Acolo mesterii populari va asteapta inca de dupa-amiaza. Seara, la ora 22:00, cei cu sange rece pot merge la teatru, in Cimitirul Bellu. Piesa "Viata de cimitir" o va avea in rolul principal pe Rodica Popescu Bitanescu. Tarziu, in noapte, este programat si un recital de muzica clasica.

Nu uitati ca sunteti asteptati si la Muzeul de Istorie, la Grigore Antipa, la Muzeul Taranului Roman, ori la cel de Geologie.

Noaptea Muzeelor este un eveniment international, iar anul acesta 3.000 de institutii culturale din toata Europa vor fi deschise intre 17 si 18 mai.


VIDEO PROTVPLUS.RO