Musulmanii din Romania au sarbatorit ''Kurban Bayram' cu 25.000 de portii de shaorma, in Herestrau
Zi plina in Herastrau, unde musulmanii din Romania care sarbatoresc ''Kurban Bayram'', au vrut sa imparta din bucatele lor cu toata lumea.
Si totusi nu mica le-a fost mirarea cand au descoperit ca nici 25.000 de portii de shaorma n-au cum sa ii potoleasca pe amatorii de pomeni, la gurile carora parca s-au batut turcii.
Multi au uitat ca participa la o sarbatoare religioasa, si tot asa au uitat si de respect.
De Kurban Bayram, musulmanii din Bucuresti au vrut sa se bucure si crestinii alaturi de ei, iar ai nostri adunati cu miile atat au asteptat.
La coada au stat chiar si cativa chinezi: "La noi shaorma se face din carne de porc, din vita, din pui. Multora le place puiul."
Richard, un pechinez in varsta de 13 ani si care cantareste deja cu doua kilograme peste greutatea normala, apreciaza insa carnea de vita.
Un domn iese in evidenta printre cei inscrisi la concursul de mancat baclava. El este cel care fura startul.
Cei care nu au avut loc la masa concursului, s-au multumit sa-si sustina preferatii.
Doamna Maria, ingrijorata usor de sfarsitul barbatului care s-a inecat cu niste carnati la un concurs similar din Buzau, isi face curaj sa participe la concurs.
Fara sa vrea, o doamna de 90 de ani se claseaza pe a doua pozitie, dupa ce prajitura ii este, pur si simplu, furata din fata.
Campionul este un domn de 50 de ani care refuza sa-si dezvaluie secretele.
Dincolo de toate aceste scene intre ras si plans sarbatoarea Kurban Bayram este extrem de importanta pentru cei care au dat de pomana sambata.
In total, au fost devorate 25.000 de portii de shaorma, pentru care s-au folosit peste 2 tone de carne de vita.