Mureșenii au pedalat pentru a atrage atenția asupra mortalității infantile: "Vrem să ajutăm"


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 10:03
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 08:11
Categorie: Stiri Sociale

Acțiune de amploare duminică la Târgu Mureș. Sute de bicicliști au pornit într-un marș pe străzile orașului, pentru a trage un semnal de alarmă asupra mortalității infantile din România.

Pe lângă mișcare, participanții au donat sume importante de bani pentru amenajarea și modernizarea salonului de terapie intensivă pentru nou născuți de la Maternitatea Veche din municipiu.

Străzile oraşului au fost invadate de cei peste o mie de biciclişti, iar vremea le-a fost prielnică. Principalul lor scop a fost să atragă atenţia asupra mortalităţii infantile din România.

Alina Senc, repezentant organizaţia "Salvaţi Copiii": "Vrem să îi ajutăm pe nou născuţi să aibă mai multă şansă la viaţă. Încă sunt multe aparate învechite, multe mămici care nu ajung la controale şi din cauza asta prematuritatea este foarte ridicată."

Acțiunea bicicliștilor a mai avut un scop

Participantă: "Un lucru foarte bun pentru că sunt mulţi copii care se nasc cu probleme şi au nevoie de ajutor şi cred că trebuie să contribium toţi."

Participanţi au vrut să atragă atenţia şi asupra lipsei pistelor pentru biciclişti. În Târgu Mureş sunt doar trei kilometri de pistă, la ieşirea din oraş.

Participant: "O acţiune benefică pentru sport. Mai puţin avem pe unde circula. Ar fi bine să fie făcute trasee pentru biciclişti, mai ales pe arterele principale."

Participant: "Trebuie conştientizat faptul că şoferii sunt în trafic. Ar trebui făcut mult mai multe pentru infrastructura, să putem circula şi noi cu bicicletele."

La Târgu Mureş, marşul bicicliştilor este organizat în fiecare an de cel puţin două ori.

Sandor Gall, organizator: "Fundaţia comunitară are ca scop să organizeze evenimente de fundraising. Anul acesta e primul an în care strângem pentru o organizaţie diferită faţă de fundaţia comunitară."

Banii adunaţi din donaţii vor fi folosiţi pentru dotarea secţiei de terapie intensivă pentru nou născuţi de la maternitatea veche din oraş. În România, rata mortalităţii infantile este de două ori mai mare decât media europeană.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

VIDEO PROTVPLUS.RO