Nevoiasilor din Deva le-a trecut foamea cand au auzit de munca in folosul comunitatii. Cati din ei au pus mana pe lopata

Ultima actualizare: 16-11-2014 07:02

Cand au auzit ca e rost de munca, le-a trecut foamea. Desi suna surprinzator, la Deva numarul nevoiasilor care solicitau ajutorul cantinei sociale s-a injumatatit.

Primarul i-a conditionat: pentru o portie de mancare cei interesati ar trebui sa lucreze in folosul comunitatii 30 de ore pe luna, adica mai putin de doua ore pe zi. Drept urmare, din cei 400 de asistati, numai 200 au pus mana pe lopata.

 

Potrivit unei hotarari a Consiliului Local Deva, cei care vor mancare de la cantina saracilor ar trebui sa lucreze la ingrijirea spatiilor verzi din oras.

Petre Marginean, primarul orasului Deva: "Minimum sunt 30 de ore, maximum in functie de numarul de persoane din familie 170 de ore. E normal pentru ca aceste ajutoare sociale se dau tot din bani publici, din banii contribuabililor si eu cred ca fiecare om in tara asta pentru orice ajutor trebuie sa presteze munca."

Pe de alta parte daca un adult vine la masa cu cei 3 copii ai sai atunci numarul de ore se inmulteste cu 4 si astfel parintele ajunge sa sape santuri 5-6 ore pe zi.

Asistata social: "Nu mi se pare corect, cantina nu luam noi ca adulti, iau copiii. Ar trebui sa luam copiii de mana sa lucreze orele alea, pentru fiecare portie 25 de ore, pentru ceapa si morcovi."

Saracii bolnavi si cei care au copii mai mici de 3 ani sunt singurii care beneficiaza de alimente fara sa fie conditionati. Toti primesc paine, dar si cate un kilogram de carne si de fasole o data la trei zile. Statul aloca 6 lei pentru o portie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO